Het Filmtheater streeft naar vernieuwing en verduurzaming

Het Filmtheater streeft naar vernieuwing en verduurzaming

Christian Taal voor het Filmtheater

Er is een nieuwe start ingeluid voor het Hilversumse Filmtheater. Met nieuwe directeur Christian Taal, en het volledig open zijn na de lockdowns, ondergaat het theater een nieuwe start. Taal laat weten dat hij zal streven naar verduurzaming, vernieuwing en verbinding. 

Inmiddels begint de drukte in het Filmtheater weer zodanig toe te nemen dat het vergelijkbaar wordt met voor de pandemie. Vanaf dat punt wil Taal gaan uitbreiden. Zo wordt er, naast een nieuwe geluidsinstallatie en vervanging voor de projectoren, onder meer gestreefd naar een plan om twee filmzalen toe te voegen. “Dan kunnen we nog meer aanbod doen, en we draaien niet alleen films. We hebben hier ook programma’s voor bezoekers. Bijvoorbeeld filmcursussen, talkshows, debatten en inleidingen op films,” vertelt Taal. “We proberen meer te zijn dan alleen een filmtheater.”

Verslaggeefster Sofie van de Vreede ging in onderstaande video het gesprek aan met Taal, om erachter te komen wat hij nog meer van plan is als directeur.

Over de auteur

Sofie van de Vreede

Hi! Ik ben Sofie van de Vreede, een kersverse journalist uit het jaar 2000. Daarnaast ben ik gek op popculture en kan ik iedereen wel een boek aanraden. Voor tips ben ik bereikbaar op sofie.vandevreede@student.hu.nl

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *