Geen extra maatregelen bij milieustraten en vuilniswagens GAD

Geen extra maatregelen bij milieustraten en vuilniswagens GAD

Foto: Luc Boelen

GAD Gooi en Vechtstreek is nog niet van plan om zelf extra maatregelen te treffen vanwege regionale coronamaatregelen die er eventueel komen. Zo zou er een mondkapjesplicht voor iedereen komen en blijft de milieustraat alleen nog open op afspraak. De afvaldienst houdt de maatregelen die al genomen zijn voorlopig intact.

Inger van Gelderen (45), beleidsadviseur van GAD Gooi en Vechtstreek, vertelt dat de afvaldienst aanpassingen gaat doen wanneer het nodig is om weer na te denken over nieuwe maatregelen. “Het hangt er vanaf wat veiligheidsregio Gooi en Vechtstreek zegt. We zullen het wel zien. Wij hebben een beleid om zo lang mogelijk alles in de lucht te houden. Dus we willen de service zo lang mogelijk hoog houden en op deze manier gaat dat goed.”

Van Gelderen vervolgt: “We hebben een aantal maatregelen doorgevoerd, waaronder dat we weer wekelijks het gft-afval zijn gaan inzamelen. Dat hebben we even teruggedraaid naar tweewekelijks, zodat we de service vol konden houden. Dat zijn maatregelen waarmee je het enorm hoge ziekteverzuim weer op kunt vangen. Ik ben er eigenlijk wel heel erg trots op dat we met z’n allen die inzameling hoog hebben kunnen houden.”

GAD Gooi en Vechtstreek heeft zich wel voorbereid op regionale lockdowns. “We hebben een half jaar geleden in Italië gezien dat er regionale lockdowns kwamen. Door middel van een pasje van je werkgever kreeg je toen toestemming om een regio binnen te treden en daar te kunnen werken. We hebben dat soort pasjes allemaal al klaarliggen voor iedereen”, zegt Van Gelderen. De afvaldienst hoeft de pasjes alleen nu nog niet te gebruiken.

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *