Demonstratie in Hilversum tegen huurverhoging

Demonstratie in Hilversum tegen huurverhoging

Foto: SP (Jan Peter Otto)

In Hilversum heeft zondag 13 september een demonstratie tegen de landelijke huurverhoging plaatsgevonden. Bij de demonstratie waren onder andere de Hilversumse SP-raadsleden Bianca Verweij en Pierre van Rooden aanwezig. Verder was ook de Hilversumse woordvoerder van Bij1, Rebekka Timmer, van de partij.

De demonstratie in Hilversum was onderdeel van een landelijke actie georganiseerd door de SP. Vandaar ook de aanwezigheid van Verweij en Rooden. De aanleiding van deze demonstratie is het ongenoegen over het beleid van Minister Kajsa Ollongren (Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties). Ollongren weigert namelijk de huurverhoging te bevriezen. Dit is tegen het zere been van onder meer de SP en Bij1, want zo geeft Rebekka Timmer (20) aan: “Wij vinden dat wonen een recht is en daarmee ook betaalbaar wonen. Vandaar dat als wij zien dat een grote groep die huurverhoging niet aan kan, wij daar tegen protesteren.”

Een rol voor de lokale politiek ligt niet direct weggelegd binnen deze kwestie. Bianca Verweij (43), organisatiesecretaris SP Hilversum, zegt hierover: “Het is de rol van lokale volksvertegenwoordigers om te laten zien aan de nationale politiek dat dit zo niet langer door kan gaan en dat de mensen in Hilversum hier stelling tegen in nemen.”

Het demonstreren in coronatijd ziet er anders uit dan voorheen. “We hadden in verband met corona maar een relatief kleine groep mensen op een rustige plek, om het zo veilig mogelijk te houden. Vandaar dat de demonstratie meer online gericht was. Zo riepen we onder meer mensen op om een selfie of een filmpje te maken, om zo hun steun te betuigen aan de actie. Verder kregen we van een honderdtal mensen steunbetuigingen via, onder andere, de mail”, aldus Verweij.

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *