Restaurant du Roc begripvol maar kritisch over nieuwe coronamaatregelen

Restaurant du Roc begripvol maar kritisch over nieuwe coronamaatregelen

Lesrestaurant du Roc in Hilversum is optimistisch over het runnen van een horecazaak in coronatijden. De klanten houden zich goed aan de regels omtrent corona, maar du Roc ziet vriendelijkere mogelijkheden voor de horeca en de klant in het algemeen.

Restaurant du Roc wordt voor een groot deel gerund door Mbo-studenten van het ROC van Amsterdam. De medewerkers in opleiding ervaren het werken in de Hilversumse vestiging in coronatijd positief. 

¨Waar wij normaal 60 gasten tegelijk konden ontvangen, moeten we het nu doen met de helft¨, aldus praktijkinstructeur Thierry van Driel (35). ¨Helaas zijn er veel sectoren hard getroffen door het coronavirus, maar de horeca mag in tegenstelling tot veel ondernemingen, in bijvoorbeeld de entertainmentbranche, tenminste wél open.¨

Vanuit de overheid klinkt een zorgwekkend geluid over horeca-ondernemingen. Zo vinden veel besmettingen hier plaats in de latere uren. Afgelopen vrijdag zijn er daarom ook extra maatregelen afgekondigd door premier Rutte en Minister van Volksgezondheid de Jonge, om het aantal besmettingen in de horeca stevig terug te dringen. Zo mogen er geen gasten meer binnen worden gelaten vanaf 00:00 uur en moeten de deuren om 01:00 uur sluiten. 

 Volgens van Driel zal de maatregel een averechtse werking hebben. ¨Dit is het verplaatsen van de drukte. Er zijn inderdaad gasten en ondernemingen die het niet nauw nemen met de anderhalvemeterregel, maar het is beter om de gasten te spreiden over de avond.¨ 

De praktijkmanager pleit dan ook voor andere oplossingen dan de opgelegde maatregelen. Hij denkt daarbij aan extra handhaving op horeca hotspots, omdat dat wellicht een afschrikwekkende werking zal hebben op de consument. Hij benadrukt dat de branche veel verlies heeft geleden tijdens de lockdown en dat dit op een veilige manier moet worden teruggedrongen. 

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *