De Hilversum City Run kon weer doorgaan!

De Hilversum City Run kon weer doorgaan!

Deelnemers in actie bij de Hilversum City Run 2022

Vandaag was, na twee jaar niet fysiek plaatsgevonden te kunnen hebben, de Hilversum City Run weer. Deelnemers konden zich inschrijven en lopen voor het goede doel: Stichting Muziekids. Vanaf half elf s’ ochtends tot en met vier uur  s’ middags was de City Run in volle gang. Via verschillende routes liepen deelnemers van alle leeftijden mee voor het goede doel.

Organisatie

De Hilversum City Run vindt al een lange tijd jaarlijks plaats en volgt verschillende routes door Hilversum heen. De afgelopen twee jaar kon het evenement niet fysiek plaatsvinden door corona, een opluchting voor de vele deelnemers die dit jaar wél weer mee konden doen. “Er is in die twee jaar vrij weinig geweest aan festiviteiten en eindelijk is er weer iets hier in Hilversum! We hebben er dan ook onwijs veel zin in om de warming-up te mogen verzorgen.”, Aldus Roxanne Cools, eigenaresse van dansschool Fit By Rox. Het dansteam van Fit By Rox heeft vandaag gezorgd voor een energieke warming-up bij de City Run. De organisatie biedt verschillende onderdelen aan, zoals een loop voor kinderen, familie, business teams, de Hilverzorg walk en nog veel meer. Iedereen kan deelnemen en bijdragen aan een goed doel.

Stichting Muziekids

Elk jaar wordt er gelopen voor een goed doel, voor het derde jaar op rij is Stichting Muziekids het goede doel van de Hilversum City run. De stichting verzorgt afleiding en ontspanning voor zieke kinderen die moeten verblijven in een ziekenhuis. Dit doen ze door, in een daarvoor bestemde ruimte in het ziekenhuis, kinderen muziekles te geven onder professionele begeleiding. De deelnemers lopen dus onder andere om een bijdrage te leveren aan Stichting Muziekids en daarmee zieke kinderen op te vrolijken en te vermaken.

Hardlopen

Een groot onderdeel van de Hilversum City Run is natuurlijk het hardlopen. “Voordat het startschot klinkt moet je opwarmen. Eerst moet je even warmlopen en daarna moet je vooral drie belangrijke spiergroepen rekken, namelijk: de kuiten, de hamstrings en de quadriceps.”, Aldus, Peter Klooster, ervaren hardloper en hardloopcoach. Als tip benadrukt Peter het belang om de hartslag, voordat het startschot gaat, hoog genoeg te krijgen om het juiste vermogen te geven en het zo makkelijker te maken om de wedstrijd uit te lopen.  Het jaarlijkse evenement moedigt veel mensen aan om te gaan hardlopen en om hun conditie weer aan te scherpen voor de loop. Voor beginnende hardlopers die een snelle tijd neer willen zetten raadt Peter aan om een halfjaar van tevoren te beginnen met trainen, het liefste bij een atletiekvereniging, waar trainers zijn die aanwijzingen kunnen geven.  Voor mensen die een keer in het jaar mee willen doen en vooral voor de gezelligheid gaan, raadt Peter aan om 6 à 7 weken van tevoren te beginnen met lopen. Het lopen kan dan langzamerhand opgebouwd worden tot rennen op een rustig tempo, maar het gaat dan vooral om het verbeteren van de conditie om de race uit te kunnen lopen.

“Het is mijn ervaring dat mensen als ze eenmaal beginnen met hardlopen en ze merken de voordelen, dus dat ze fitter en vitaler zijn. Dat ze dat niet meer willen opgeven en ook blijven hardlopen.” Verder benoemt Peter dat de loop vooral gaat om de gezelligheid en het contact met andere mensen. Iedereen slaat de handen in elkaar om voor hetzelfde goede doel te lopen en zo geld in te zamelen, een echte team effort eigenlijk.

Het zit er op

De Hilversum City Run 2022 zit er inmiddels op, de uitslagen zijn bekend en de medailles zijn uitgedeeld. Met de loop is er geld opgehaald voor de Stichting Muziekids en hebben de deelnemers de loop van dit jaar voltooid.  Het is het wachten waard geweest, de meeste deelnemers kunnen niet wachten op volgend jaar.

Over de auteur

Fenne Samuels Brusse

Mijn naam is Fenne, ik ben 18 jaar en kom uit Hilversum. Ik heb een breed veld aan interesses en ik vind het super leuk om op pad te gaan en contact te leggen met nieuwe mensen. Op onze nieuwssite doe ik mijn best om over interessante onderwerpen binnen Hilversum journalistieke producties te maken!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.