Hilversum

Selecteer Pagina

Strijd om geluid en imago: Café Bravour’s onder vuur door anonieme klachten

Strijd om geluid en imago: Café Bravour’s onder vuur door anonieme klachten

Eigenares van café Bravour’s Femia van der Vorst is het niet eens met de meldingen over geluidsoverlast. Afgelopen weken zijn er namelijk meerdere anonieme meldingen gedaan tegen café de Bravour’s op het marktplein in Hilversum. Volgens de omwonenden staat in de weekenden het geluid te hard en gaat het café tot veel te laat door.

Het café op het marktplein bestaat al 51 jaar en heeft volgens de eigenares niet altijd een beste reputatie gehad. Drie jaar geleden nam de Twentse Femia van der Vorst het café over. Volgens haar heeft ze er sindsdien alles aan gedaan om van die reputatie af te komen. Zo sluit ze altijd al een halfuur voor sluitingstijd het café zodat ze zeker weet dat alle gasten op tijd vertrokken zijn.  

Wat een gevolg kan zijn van deze negatieve publiciteit is dat het café minder klanten aantrekt. Van deze gevolgen is van der Vorst zich bewust. ‘Ik heb natuurlijk mijn vaste klanten en het zit hier gelukkig elk weekend lekker vol, maar het zou uiteraard kunnen dat mensen van buitenaf minder snel mijn café binnenlopen door wat ze op het internet lezen’ benoemd van der Vorst.  

‘Wat mij dwarszit is dat al deze meldingen anoniem zijn’ verteld van der Vorst. ‘Ik stoor me eraan dat deze meldingen ook van buurtbewoners komen die hier wel eens een biertje komen drinken en dan anoniem meldingen over ons maken achter onze rug om.’ Zelf is Femia bereid om in gesprek te gaan met buurtbewoners en de eventuele oplossingen te bespreken.

Beluister hieronder het exclusieve interview met eigenares Femia van der Vorst door Elvin Spooren.

Over de auteur

Toon de Klein

Toon de Klein (17) is een beginnend journalist, geboren en getogen in Arnhem. Van jongs af aan was hij gefascineerd door de kracht van woorden en hun vermogen om mensen te informeren. Deze interesse bracht hem naar Utrecht, waar hij momenteel een opleiding volgt aan de School voor Journalistiek. Momenteel schrijft de Arnhemmer voor SVJMedia in de regio Hilversum. Toon zijn grootste passies zijn sport en muziek. Hij hoopt later ook op een van deze vlakken in de journalistiek zijn geld te verdienen.