Nieuwe woningen op het voormalig Philipsgebouw Hilversum

Nieuwe woningen op het voormalig Philipsgebouw Hilversum

Op het Philipsterrein worden zo’n 260 nieuwe woningen gebouwd. Het gaat om minimaal 80 sociale huurwoningen. Zo’n 100 middeldure woningen en 80 huurwoningen in de categorie duur.

De gekozen locatie is geen verassing. “Het Phillipsterrein is eigendom van Phillipshof Residences BV. Die wil het terrein ontwikkelen naar een verbouwlocatie en daar wil de gemeente graag aan meewerken.”

De kogel is dus door de kerk: de woningen komen er. Maar toch moeten de laatste puntjes nog op de i gezet worden. “Als eerst worden het ontwerpbestemmingsplan en -beeldkwaliteitsplan verder uitgewerkt en afgerond. Uiterlijk begin 2023 zullen het ontwerpbestemmingsplan en -beeldkwaliteitsplan in werking worden gezet. Het streven is om de raad beide documenten uiterlijk in de loop van 2023 ter vaststelling aan te bieden.

Voordat de eerste bouwvakker aan de slag kan, moet er dus nog wel wat gebeuren. De vraag is natuurlijk: wanneer kunnen de eerste mensen hen entree maken in de nieuwe woningen? “Na de vaststelling van het bestemmingsplan kunnen de nodigde vergunningen worden aangevraagd. Het terrein word waarschijnlijk gefaseerd bebouwd. Wanneer de eerste woningen bewoonbaar zijn hangt af van de planning van Phillpshof Residences. En die planning is op dit moment nog niet bekend.” Aldus gemeente Hilversum. Wel is bekend dat de bouwtijd per deelplan zo’n 1,5 tot 2 jaar bedraagt.

Het plan staat in ieder geval op papier. Maar de woningzoekenden moeten wel even geduld hebben

Over de auteur

Max Elijzen

Hi! Ik ben Max. Ik ben 19 en ik kom uit Blaricum. Ik houd van sport, muziek, films en series!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.