Invloed branden Moria op VluchtelingenWerk Hilversum

Invloed branden Moria op VluchtelingenWerk Hilversum

ter illustratie foto van Pixabay

Dorota Zitvast (42), teamleider bij VluchtelingenWerk Hilversum, vertelt dat VluchtelingenWerk al langer de slechte omstandigheden in het Griekse vluchtelingenkamp Moria probeert aan te kaarten.

Zitvast vertelt dat er in de Volkskrant van 16 september een advertentie van VluchtelingenWerk Nederland, Defence for Children en Stichting Vluchteling stond om het kabinet op te roepen om 500 kinderen naar Nederland te halen. Op deze manier willen de organisaties laten zien dat er genoeg draagvlak is in Nederland voor deze kinderen.

Nederland neemt jaarlijks 500 vluchtelingen op. De 100 vluchtelingen die nu uit Moria komen, worden van dit aantal afgehaald. Dit betekent dat er nog maar plek is voor 400 andere vluchtelingen die in sommige gevallen al langer wachten.

De Hilversumse teamleider meldt dat meer dan 80.000 Nederlanders de petitie op 500kinderen.nl hebben ondertekend. De Nederlanders die de petitie hebben ondertekend willen dat er 500 alleenreizende kinderen opgevangen worden in Nederland. Naast deze Nederlanders staan ook 170 gemeente hierachter.

Op woensdag 9 september brandde het Griekse vluchtelingenkamp in Moria af. In dit kamp zaten ongeveer 13.000 vluchtelingen, dit terwijl het kamp maar gemaakt was voor 3.000 vluchtelingen. Eerder deze maand was het Covid-19 virus in het kamp geconstateerd. Nederland heeft aangeboden om 100 vluchtelingen op te nemen, Waar van 50 alleenreizende kinderen, kinderen onder de 14, en 50 kwetsbare volwassenen.

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *