Circus festival eindelijk van start

Circus festival eindelijk van start

Afgelopen zaterdag, 19 februari, ging de 1e editie van het circusfestival in Hilversum van start. Er waren spectaculaire acts van rolschaats acrobaten tot een handstand act op stoelen op ruim 8 meter hoogte. Het was oorspronkelijk een wintercircus maar door omstandigheden met betrekking tot corona is het een voorjaarscircus geworden. 

Er zijn twee hele hoge rood met wit gestreepte circustenten. Als je binnenkomt wordt je begroet door butlers. Als je de tent binnen loopt zie je links een speelhoek voor kinderen. Aan de rechterhand heb je de toiletten en een hotdog stand up. Verder staat er een bus waar je suikerspin en popcorn kan halen. Het is erg druk, je ziet voornamelijk kinderen rondrennen en spelen. De show begint om 12.00, dus om 12.45 wordt iedereen vriendelijk verzocht naar de tweede tent te gaan. Kaartjes worden geknipt en stoelen worden toegewezen. De tent is donker met allemaal lichtgevende sterretjes, dit ziet er magisch uit. In het midden staat er een groot rond podium met een rood gordijn. Het podium is omsingeld met 8 rijen van stoelen en banken. 

De eerste act is door Scott de Juggler, hij jongleert met wel acht balletjes! Ze bewegen van zijn voeten naar zijn handen zonder te laten vallen. Het publiek klapt hard en iedereen heeft een grote lach op hun gezicht. Een van de volgende acts begint en de acrobaat pakt de eerste stoel. Zo stapelt hij een voor een de stoelen op elkaar. Steeds hoger en hoger. Op een gegeven moment is hij op ruim 8 met hoogte! Het publiek is stil en iedereen kijkt met grote ogen hoe hij zich balanceert. Luid applaus hoor je wanneer hij weer veilig naar beneden is gekomen. Opeens zit er een clown in het publiek, de clown maakt allemaal grapjes en heeft zo zijn eigen act. Dit is wel echt de crowdfavorite.

 In de pauze vertelt Martijn Hendrikx, de project manager vanuit Twenty-One Circus Productions, dat het circusfestival snel georganiseerd moest worden als gevolg van het uitstel door corona. “We hadden we maar ongeveer 2 ½ week de tijd om alles te kunnen regelen met betrekking tot de vergunning, contracten met artiesten en het huren van alle materialen zoals de circustent”. Het tweede deel begint nu met een knaller opening door Michaёl Betrian met zijn diabolo act. De diabolo’s vliegen door de lucht en geven zelfs licht. Het publiek juicht Betrian hard aan. Een van de volgende acts begint en de lichten gaan uit. Mensen worden gewaarschuwd de tent de verlaten als je epilepsie hebt. Velle en gekleurde lichten schijnen het publiek in. Harde muziek speelt af en dansers komen tevoorschijn. De dansers gaan dansen met de stralen van de lampen. De lichten bewegen voortdurend en de dansers vliegen door de lucht.

 Aan het eind komen alle acts tevoorschijn en buigen ze voor het publiek. Na een staande ovatie verlaat het publiek hun stoel. Mensen verlaten de tent en maken nog laatste foto’s met de artiesten. De 1e editie van het circusfestival was een groot succes ondanks alle vertraging door corona. 

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *