Hilversum

Selecteer Pagina

Loes Haverkort en Leonie ter Braak schitteren met hun perfecte plaatjes in museum Hilversum

Loes Haverkort en Leonie ter Braak schitteren met hun perfecte plaatjes in museum Hilversum

In museum Hilversum opende de expositie van het perfecte plaatje 2023. Nadat actrice en zangeres Loes Haverkort de winst binnen sleept tijdens de wintereditie van dit programma, mag zij als hoofdprijs haar gemaakte werk tentoonstellen in museum Hilversum. Ook Leonie ter Braak, de winnares van de zomereditie van het programma opent haar samengestelde expositie in het museum.  

Bij binnenkomst in de grote hal van het museum is al duidelijk dat de opening van de expositie van de winnaar van zowel de zomer-als wintereditie van het programma het perfecte plaatje veel publiek trekt. De Gooise fotograaf William Rutten, die al jaren jurylid is van het perfecte plaatje opent de tentoonstelling met de woorden: ‘We gaan de grote deur achter mij openen, dan lopen we naar beneden en gaan we met zijn allen genieten van het perfecte plaatje de reisspecial en het perfecte plaatje seizoen nummer acht. Heel veel plezier!’  

De twee grote deuren openen en de menigte beweegt zich naar verdieping –1 waar de tentoongestelde werken voor het eerst officieel bekeken kunnen worden door het publiek. Bij binnenkomst in de eerste zaal is het ondanks de drukte mogelijk om de foto’s van winnares Loes haverkort te bekijken. Zelf is ze ook aanwezig bij de opening: ‘Ik ben echt super dankbaar dat ik heb gewonnen, dit is het begin van een hele mooie nieuwe reis waarin ik veel ga ontdekken, leren en fotograferen’, aldus Haverkort.  

Achter in de zaal hangt een indrukwekkend groot doek met daar op de foto waarmee Leonie ter braak de reisspecial van het perfecte platje won. Op de foto staat een mannelijk model met een stofzuiger in de hand met zijn voeten in een zwembad, de felle blauwe kleuren maken de foto nog opvallender ten opzichte van de witte zaal. Op de volgende etage is ook een van de werken van Loes Haverkort levensgroot opgehangen. Zij koos ervoor om niet haar winnende foto uit te lichten maar de foto waar ze zelf het meest trots op is; een foto waarop ze zich kwetsbaar opstelt, zonder kleren in een kooi. De foto is gemaakt tijdens een opdracht met het thema dierenleed waarbij Haverkort koos voor stichting aap.  

Fleur van muiswinkel, directrice van museum Hilversum was zelf aanwezig bij de finale van het perfecte plaatje, hierdoor kon ze samen met Loes Haverkort, Leonie ter Braak en medewerkers van het museum voorbereidingen treffen voor de expositie. Gezamenlijk stelde zij de tentoonstelling op die van 14 december tot en met 4 februari te bekijken is in het museum.  

‘Het aantal bezoekers dat speciaal naar het museum komt om de expositie van het perfecte plaatje te bekijken is vrij hoog, ze komen vanuit heel Nederland hier naartoe’, verteld een aanwezige medewerker van het museum. ‘De tentoonstelling heeft een hele positieve invloed op de bezoekersgetalen.’ 

Nadat er ongeveer twee uur lang honderden bezoekers de mogelijkheid gekregen hebben om de foto’s van de winnaressen te bekijken komt de avond tot zijn einde. ‘De expositie is nu al een groot succes’, verteld de eerder gesproken medewerkster van het museum.  

Stef Planje doet verslag bij de opening en gaat in gesprek met winnaressen Loes Haverkort en Leonie ter Braak:

Ook Jet Kramer is aanwezig bij de opening:

Over de auteur

Lotte Admiraal

Mijn naam is Lotte Admiraal, ik ben 19 jaar en studeer journalistiek aan de hogeschool Utrecht. Momenteel ben ik werkzaam als een van de redactiemedewerkers bij SVJ-media, op deze website publiceer ik samen met mijn klas, lokaal nieuws uit de regio Hilversum. Als studerend journalist maak ik gebruik van mijn analytisch denkvermogen en creativiteit, ook vind ik het belangrijk om met een kritische blik tegen onderwerpen aan te kijken. Mijn interesse ligt bij cultureel en sociaal- maatschappelijke onderwerpen, omdat ik het belangrijk vind dat de mens zich bewuster wordt van de actuele gebeurtenissen die op dit moment in de wereld om hen heen spelen. Mijn passies zijn sporten, lezen en hiernaast vind ik het geweldig om te reizen en nieuwe mensen en culturen te leren kennen. Mede hierdoor wordt mijn kennis en kijk op de wereld vergroot. Mijn uiteindelijk doel is om een schrijvend, al dan niet reizend journalist te worden of te werken met een camera.