Bibliotheek Hilversum organiseert Kinderboekenweek: ‘Belangrijker dan ooit dat het doorgaat’

Bibliotheek Hilversum organiseert Kinderboekenweek: ‘Belangrijker dan ooit dat het doorgaat’

De jaarlijkse Kinderboekenweek die op woensdag 30 september weer van start ging speelt de bibliotheek een grote rol. Tijdens het twaalfdaagse evenement organiseert de Hilversumse bibliotheek middagen waarop weer volop (voor-) gelezen en geknutseld zal worden. Het coronavirus legt de bieb beperkingen op, maar de belangstelling blijft onverminderd.  

De Kinderboekenweek staat sinds 1955 bekend om zijn gouden en zilveren Griffel, het Kinderboekenweekgeschenk en natuurlijk als campagne om de jeugd aan het lezen te krijgen. Dit gaat zoals elk jaar gewoon door maar wel met alle nodige beperkingen. ¨Normaal gesproken hadden we een grote theatervoorstelling en stroomde het helemaal vol. Het kon eigenlijk nooit genoeg zijn.¨ aldus Miriam Bakker (46) van de afdeling Informatie en Activiteiten van de bieb.

De bibliotheek heeft de nodige voorzorgsmaatregelen genomen zodat het een coronaproof kinderboekenweek gaat worden. Zo mogen er maximaal vijftien kinderen tegelijk deelnemen aan activiteiten en mogen zij maximaal één ouder meenemen. Daarnaast gaat de jaarlijkse theatervoorstelling niet door. 

Bakker vindt het juist dit jaar belangrijk dat de bieb traditiegetrouw zijn steentje bijdraagt. ¨Het gaat met lezen onder jongeren al jaren achteruit, maar nu we allemaal meer thuis zitten is het goed om een gezond alternatief te hebben voor schermpjes.¨ 

 

De uitvoering is soberder in vergelijking met voorgaande jaren, maar er is overal aan gedacht. De bieb maakt het een extra feestelijke gebeurtenis. Lezen, knutselen, limonade en wat lekkers: ¨Dat is dit jaar zeker niet anders.¨

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *