Eten met je geweten

Eten met je geweten

Evenementenlocatie Gooiland organiseert drie maanden lang een culinaire clubexperience: de (dikke vette) Vega Club. Een high-end vegetarisch zesgangendiner, geserveerd in een clubsetting. 2 oktober opent de vega club, op donderdag, vrijdag en zaterdag.

Vega, lokaal en seizoensgebonden in een setting vol interactie is wat je kan verwachten van het restaurant. Wouter Berghuis, Chef bij de vega club, is patissier en was veertien jaar souschef bij sterrenrestaurant Cheval Blanc in Heemstede. Hij verzorgt het zesgangendiner. Zijn gerechten kenmerken zich door verassende combinaties met italiaanse en aziatische invloeden. “Je krijgt alleen maar vega te eten maar je gaat vlees en vis niet missen”, vertelt Philip Lamers (31) eigenaar van hotel en evenementenlocatie Gooiland.

Terwijl foodhall mout na de nieuwe corona maatregelen koos om voor onbepaalde tijd te sluiten, opent gooiland juist de deuren van de vega club. “Wij gingen al open en alle kosten zijn al gemaakt. We gaan wel kijken naar het personeel, dat iemand van sales er ook bij komt staan om te draaien”, aldus Lamers. In het restaurant is ventilatie met verse buitenlucht, het personeel draagt mondkapjes, er zijn looproutes en is er het anderhalve meter protocol. Het restaurant gaat werken met twee shifts van dertig gasten, zegt Lamers. “Met twee shifts van dertig wordt het wel een heel mager boterhammetje maar nog wel steeds een boterhammetje.”

Het idee voor het vegetarische restaurant is heel erg recent, vertelt Lamers “Vier weken geleden dacht ik; wat kan er, wat mag er en waar zitten mensen op te wachten. Zo kwam ik op de vega club.” Gooiland is een duurzame locatie en streeft naar een nóg groener toekomstperspectief. “We kozen voor vegetarisch omdat we nadenken over het milieu en de foodprint die we achterlaten”, zegt Lamers.

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *