Het bootseizoen is weer begonnen op de Loosdrechtse plassen.

Het bootseizoen is weer begonnen op de Loosdrechtse plassen.

Het is weer lekker weer de tempraturen stijgen naar zomerse hoogtes. Dat betekend natuurlijk ook dat er door deze hitte de koelte word opgezocht door veel mensen. Dat doen veel Hilversummers op de Loosdrechtse plassen dat is 15 minuten fietsen vanuit Hilversum dat maakt de loosdrechtse plassen erg toegankelijk. Ik heb met Janice gesproken ( een bewoner van Loosdrecht) ze woont 3 minuten van de loosdrechtse plassen af, ik heb met haar gesproken over de drukte op het water vanwege de tempraturen.

Merkt u de toenemende drukte op de loosdrechtse plassen? ” Ja ik merk zeker de toenemende drukte op de Loosdrechtse plassen ik heb het idee dat er  voornamelijk veel jongeren nu de plas op gaan voor de verkoeling ik heb ook het idee dat het met de jaar meer pubers zijn.”

Gaat u zelf ook in deze vaker de plas op vanwege dit weer ? “Ja ik heb dezelfde behoeftes als de jongeren op dat vlak. Omdat ik natuurlijk dichtbij het water woon maak ik ook met deze tempraturen veel meer gebruik van mijn bootje, “ik heb deze dinsdag al zeker 3 uur gedobberd op het meer.”

Heeft u dan soms ook last van overlast met deze drukte? “”Ja ik heb zeker last van overlast ervaart van de pubers op het meer.”

En wat deden de pubers dan wat u als overlast ervaarde?  De pubers gingen met keiharde muziek schreeuwen meezingen en ze gaven extra gas erbij, en dat deden ze ook nog een tot een uur of 1 in de avond totdat de waterpolitie erbij kwam en er een einde aan maakte. En ik weer rustig verder kon gaan met slapen.

En heeft u dan ook de politie gebeld voor overlast? “Nee ik heb niet de politie gebeld hiervoor.”

En waarom heeft u dan niet de politie gebeld? “Omdat ik me daar een beetje schuldig voor voelde en ze de pret niet wilde misgunnen, ik ben vroeger ook een puber ben geweest en ik zou het ook niet waarderen als iemand de politie belde terwijl wij gewoon aan het genieten waren van onze jeugd.”

En heeft u een vermoeden van wie er dan wel gebeld heeft? ” Nee ik zou niet echt weten wie er de politie heeft gebeld, maar ik heb wel mijn vermoedens wie de politie heeft gebeld.”

Maar lukt het overdag dan nog wel om te varen met deze drukte? “Ja opzich lukt het wel maar je kan nooit helemaal op het meer doen wat je wilt want je word gauw heel snel bekeken door andere mensen dat is wel een groot nadeel voor mij. Dan ga ik liever naar een ander meer waar het dan iets minder druk is.”

En wat is dan uw alternatief voor de loosdrechtse plassen? ” Als plan b ga ik dan naar het Naardermeer, wel een eindje met de auto maar het is daar gewoon veel rustiger ik kom daar ook meer tot rust.”

Vind u dat de gemeente iets moet doen aan de drukte op de loosdrechtse plassen?  Ja ik vind wel dat de gemeente zeker iets moet doen tegen deze drukte want ik ben tegenwoordig toch steeds meer geneigd om dan maar te dobberen op het Naardermeer.”

Voor de video heb ik met Stefan Bekker gesproken over de voorbereiding op het vaarseizoen hij heeft een zeilboot op de Loosdrechtse plassen.”

https://youtu.be/APhEuyOB358

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *