“Heel Nederland aan de gezonde kant-en-klaarmaaltijd”, als het aan Eva ligt

“Heel Nederland aan de gezonde kant-en-klaarmaaltijd”, als het aan Eva ligt

Afbeelding: evascookery.nl

In de supermarkt liggen kant-en-klaarmaaltijden in alle soorten en maten. Ondanks de beweringen op het etiket, over voedzaamheid en voedingswaarde, zijn deze vrijwel altijd ongezond. Eva Hoffmann besloot gezonde kant-en-klaarmaaltijden te verkopen in Hilversum. Ze zette Eva’s Cookery op en nu bezorgt ze versgemaakte maaltijden op de fiets. De consument hoeft deze alleen nog even op te warmen. 

Hoe is het idee voor Eva’s Cookery ontstaan?
“Ik werkte eigenlijk altijd zelf op kantoor, en ik had al een dochtertje. Het was elke middag stressen om op tijd de deur uit te komen op mijn werk en dan snel naar de kinderopvang te fietsen. Daarna moest ik nog boodschappen doen en eten maken. Ik had bijna elke avond dat ze niet meer wilde eten omdat het al te laat was, of omdat ze omviel van de slaap. Toen dacht ik: waarom lost niemand dit voor mij op?  Gewoon gezond eten voor het hele gezin; waarom is er niemand die dat aanbiedt? Toen besloot ik het gewoon zelf te gaan doen.”

Waarin onderscheidt Eva’s Cookery zich?
“We maken echt gezond eten, dus de koks zijn gespecialiseerd in voedingswaarden met een achtergrond als voedingsconsulent. Dat betekent dat ze echt snappen hoe je gezond eten maakt, dus niet te veel vet, niet te veel zout. Echt voldoende vezels, groenten en proteïnen. Daarnaast zijn het allebei koks die culinair goed kunnen koken. Ze hebben in goede restaurants gewerkt en daar leren koken vanaf de basis. Ik denk dat wij met onze maaltijden zowel gezond als qua smaak onderscheidend zijn ten opzichte van andere maaltijden die je kunt bestellen.”

We weten allemaal dat gezond eten goed is, maar wat maakt het zo belangrijk?
“Het belangrijkste is dat, als je gezond eet,  je je gewoon fijner voelt. In het bedrijfsleven zeggen ze vaak: ‘Crap in, crap out.’ Als je alleen maar ongezond eet, dan voel je je ook beroerd. Gezond eten is dan fijner. Wat daarbij komt is dat wij vooral bij gezinnen leveren, en gezinnen hebben kinderen in huis. Dan maken mensen zich over het algemeen net iets meer druk over gezond eten dan als ze voor zichzelf bestellen. Het is prettig om eten te kunnen bestellen en ook voor de kinderen iets anders te kunnen kiezen dan kipnuggets of vissticks. Ondanks dat is het makkelijk klaar dus je hoeft niet zelf te koken.”

Zijn er uitbreidingsplannen voor in de toekomst?
“Jazeker, we bezorgen nu alles met de bakfiets in Hilversum maar we zijn ook net begonnen met maaltijden in de buurtbus te leggen van Gooisch Gemak. Dat is een buurtbus die rondrijdt in Hilversum, Laren en Blaricum. We zijn ook bezig met een aantal andere partijen om te kijken of we onze maaltijden daar kunnen gaan aanbieden.”

Waar zou je Eva’s Cookery nog meer willen vestigen?
“Wat mij betreft gaan we langzaam uitbreiden met bakfietsbezorgers in de rest van het Gooi, maar ook andere routes opzetten. We kijken ook naar supermarkten of partijen die koelkasten beheren en daar gezond eten in willen. Ja, wat mij betreft heel Nederland aan de gezonde maaltijden.”

Wat zou je willen zeggen tegen de consument die zijn kant-en-klaarmaaltijden nu nog in de supermarkt haalt?
“Iedereen moet zijn eigen keuzes maken en wij eten ook gewoon bami met een eitje als we daar zin in hebben. Maar ik zou zeggen: probeer het een keer uit en zie hoe lekker gezond kan zijn, en hoe makkelijk het is, en wie weet ben je over.”

Verslaggeefster Sofie van de Vreede ging tevens het gesprek aan met kok Lennart Warren, en nam daarbij een kijkje in de keuken.

Over de auteur

Sofie van de Vreede

Hi! Ik ben Sofie van de Vreede, een kersverse journalist uit het jaar 2000. Daarnaast ben ik gek op popculture en kan ik iedereen wel een boek aanraden. Voor tips ben ik bereikbaar op sofie.vandevreede@student.hu.nl

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.