Nog een keer naar Beeld en Geluid op de ouderwetse manier

Nog een keer naar Beeld en Geluid op de ouderwetse manier

Bij binnenkomst in Museum beeld en geluid krijg iedereen een ring. Met deze ring kan iedereen het museum bezoeken na de experience. Vervolgens gaat iedereen richting de zaal. Museum beeld en geluid gaat per november de deuren sluiten, omdat er een grote verbouwing gaat plaatsvinden. In de maanden september en oktober zullen verschillende gasten hun ervaringen delen over de mediawereld. Dit wordt ook wel de “beeld & geluid experience” genoemd.

Op donderdag 17 september was het de beurt aan Diederik Ebbinge, onder andere bekend is van ‘de Luizenmoeder’ en ‘Promenade’. Het thema van deze week was ‘Waar ligt de grens van een grap’. Alle gasten werden om 20:00 verwacht. De deuren werden geopend om 19:30. Bij binnenkomst moest iedereen zijn handen ontsmetten en gelijk gaan zitten. Iedereen kreeg een flesje water en zat anderhalve meter uit elkaar. Er was plek voor 100 mensen.

Het interview werd geleid door zanger en interviewer Erik van der Hoff. Van der Hoff werd vooral bekend door de hit ‘I save the Day’. Bij opkomst kreeg hij een warm applaus, even later kwam Diederik Ebbinge ook het podium op. Zij zaten ook anderhalve meter uit elkaar met wat drankjes en hapjes in het midden van hun twee. “Wat leuk dat jullie allemaal naar mij willen luisteren”, grapte Ebbinge.

Gedurende de show kreeg men verschillende video’s te zien over het werk wat Ebbinge heeft gemaakt zoals beelden van ‘De vliegende panters’, ‘de Luizenmoeder’ en ‘Promenade’. Hij heeft ook verschillende films geregisseerd. Over promenade zei Ebbinge het volgende: “Dit programma is gericht op de huidige talkshows, iedereen praat maar lucht. Dit proberen wij op een grappige manier over te brengen op de mensen.”

Een groot deel van de show ging het over ‘De Vliegende Panters’. Dat was vroeger een cabaretgroep met Diederik Ebbinge, Remko Vrijdag en Rutger de Bekker. Zij zochten vaak de grens op in de video’s die ze maakten. Op een gegeven moment in de show kijken we naar een van de videoclips van ‘De Vliegende Panters’, namelijk ‘We worden Bedreigd’. Dit is een video over een boerendorp die bang zijn voor een aanslag in een dorp. Zo’n video zal ik zo snel niet meer maken, omdat er nu van zoveel grappen een mug een olifant wordt gemaakt. Ik zou graag nog veel grappen willen maken, maar ik heb ook geen zin in dat iedereen daar op blijft reageren.”

De komende dagen zijn er nog meer experience te aanschouwen. Na de show krijgt iedereen ook nog de kans een laatste keer door het museum te lopen.

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *