Open dag Scouting Heidepark

Open dag Scouting Heidepark

Foto: Coen de Valk

Bij aankomst bij het terrein van scoutingvereniging Heidepark ruik je meteen de geur van de rook van het kampvuur. Als je richting het clubhuis loopt, zie je de eerste kinderen tussen de bomen door al vanaf de kabelbaan voorbij vliegen. Voor de voorbijgangers is het meteen duidelijk: Scouting Heidepark heeft deze zaterdag, 26 september, een open dag.

Bij aankomst op het terrein van Scouting Heidepark zie je meteen een tafel met handalcohol en een inschrijflijst voor het bron- en contactonderzoek staan. Naast de tafel staat scoutingleider Erwin de Swart (29). “Allereerst welkom bij scoutingvereniging Heidepark. Graag voor dat het terrein echt betreden wordt, eerst even de handen ontsmetten en de naam en contactgegevens doorgeven voor het contactonderzoek. Verder verzoek ik de ouders om op de bankjes plaats te nemen en niet met de kinderen mee naar de activiteiten te lopen”, zo begroet De Swart elke nieuwe bezoeker. Nadat de handen ontsmet zijn en er ingeschreven is, nemen de ouders plaats op de bankjes. Deze bankjes zijn geheel volgens corona protocol anderhalve meter uit elkaar gezet. Op deze manier treft scoutingvereniging Heidepark al de mogelijke maatregelen om de open dag zo coronaproof mogelijk te houden.

Voordat de ouders plaatsgenomen hebben en de jongens en meisjes het bos in rennen om de activiteiten te gaan doen, geeft De Swart ze een papier mee met daarop alle activiteiten die er te beleven zijn. Als ze vijf van de zes activiteiten afgetekend hebben krijgen ze bij De Swart ter afsluiting van de dag een echte Heidepark scoutinginsigne. “Er hoeven maar vijf van de zes activiteiten gedaan te worden, aangezien niet iedereen van de kabelbaan af durft. Ondanks dat dit letterlijk en figuurlijk het hoogtepunt van de open dag is”, zo geeft De Swart aan.

Wanneer de kinderen bij hun ouders wegstuiven om de activiteiten te gaan doen. Komt er ineens een leuk achtergrondmuziekje bij. Bij de buren, de voetbalclub HSV Wasmeer, is namelijk een thuiswedstrijd aangebroken. Door de speakers van Wasmeer galmt ‘Eye of the tiger’, wat ook duidelijk te horen is op het scoutingterrein. Als tijdens de wedstrijd het eerste doelpunt gemaakt wordt krijgen ook de kinderen dit via de speaker mee en een spontaan geklap en gejuich ontstaat op het terrein van scoutingvereniging Heidepark.

Als de open dag zijn einde nadert zie je steeds meer ouders verschijnen om hun kind of kinderen op te komen halen. Aan het enthousiasme waarmee ze bij vertrek nog een aanmeldingsformulier van scoutingvereniging Heidepark meenemen en aan hun ouders over de dag vertellen, blijkt wel dat deze open dag zeer succesvol is geweest. Zo geeft De Swart zelf ook aan: “We hadden niet verwacht dat er zoveel enthousiaste kinderen zouden komen. We hebben gelukkig ook mooi weer gehad de hele dag. Als we dan ook zien hoeveel aanmeldingsformulieren er gevraagd worden, kunnen we wel stellen dat iedereen het zeer naar zijn zin gehad heeft. Al met al is het dus een geslaagde dag geweest voor iedereen.”

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *