Radiomaken in coronatijd geen probleem voor NH Gooi

Radiomaken in coronatijd geen probleem voor NH Gooi

Foto: Erwin Bakker

Presentatoren Hylke Steggerda (33) en Almar Keetelaar (43) zijn er weer klaar voor en starten na het nieuws van 21:00 uur ‘Morgen Ben Ik Rijk’ van Gers Pardoel in. Scherp de Zeis is net zoals elke dinsdagavond weer begonnen op NH Gooi. Maar hoe maken ze bij NH Gooi radio met de coronamaatregelen? NH Gooi probeert net zoals elk ander radiostation de coronamaatregelen zo goed mogelijk na te leven.

Op het moment dat je het gebouw binnenkomt aan de IJsselmeerstraat in Huizen, waar naast de radiozender ook andere verenigen zitten, geven de pijlen aan hoe je naar de radiostudio’s van NH Gooi moet lopen. In de radiostudio’s staan er geen spatschermen, maar kunnen de programmamakers de welbekende anderhalve meter afstand goed van elkaar houden. Daarnaast mogen er niet teveel mensen in de studio. Voor Scherp de Zeis zit er nog een ander programma en tussen de programma’s door wordt het mengpaneel niet schoongemaakt. De presentatoren wassen echter wel goed hun handen voordat ze aan de knoppen gaan zitten. Ook heeft ook elke presentator zijn eigen plopkap, zodat niet iedereen in dezelfde plopkap staat te ‘spugen’. Verder is er ook geen mondkapje nodig in de studio, want er is een raam in de studio dat zorgt voor het ventileren van de studio.

Steggerda vertelt dat ze tijdens de lockdown twee weken lang dagelijks programma hebben gemaakt van 16:00 tot 19:00 uur. “We hebben vanaf het begin van de lockdown ingelaste corona-uitzendingen gemaakt vanuit de studio en vanuit huis. We hadden elk uur landelijk en regionaal coronanieuws. Ook hadden we een programmaonderdeel met een link naar artiesten uit eigen land in coronatijd en dan moet je denken aan grote, kleine en beginnende Nederlandse artiesten. Na die twee weken dagelijks uitzenden, zijn we het wat rustiger aan gaan doen. We zijn weer alleen op dinsdagavond gaan uitzenden, maar dan vanuit huis. Toen hebben we ook de podcasts vanuit huis geknipt in plaats van in de studio.” 

Zoals normaal hebben ze in de uitzending het ‘Nedernieuws’ waar ook coronagerelateerde nieuwsberichten in zaten zoals dat Tino Martin weer coronaproof gaat optreden. Maar ook dat Jan Smeets corona kreeg en vlak daarna heeft besloten om te stoppen als baas van Pinkpop vanwege zijn gezondheid. 

Scherp de Zeis gaat wel stoppen na vijf en een half jaar op NH Gooi, want het radioprogramma gaat door op een nieuwe radiozender genaamd Grumpy Dutch Radio waar de hele week nederpopmuziek wordt gedraaid. Het radioprogramma is tot en met 1 december nog elke dinsdag van 21:00 tot 23:00 uur te horen op NH Gooi. Steggerda en Keetelaar zullen van vrijdag 4 december 00:00 uur tot zaterdag 5 december 00:00 uur nog een 24-uurs uitzending maken met live-optredens van ‘de beste’ Nederlandse artiesten om afscheid te nemen van de zender. Het nederpop radioprogramma is vanaf januari 2021 te horen op Grumpy Dutch Radio.

Over de auteur

1 reactie

  1. Avatar

    Weer een duidelijk verslag.Ga absoluut dinsdag luisteren!!

    Antwoord

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *