Huis in Bussumerstraat half jaar gesloten

Huis in Bussumerstraat half jaar gesloten

Foto: Marit Alderhout

Op last van burgermeester Pieter Broertjes is een huis in de Bussumerstraat een half jaar gesloten. “Dit is naar aanleiding van een vondst van resten van een synthetisch drugslab in juli”, meldt de gemeente.

Tijdens een groot politie-onderzoek kwamen de restanten van het drugslab boven water. Daarnaast vond de politie ook “andere drugsgerelateerde voorwerpen”. Uiteindelijk heeft burgermeester Broertjes besloten om het pand in het centrum een half jaar te sluiten. “De ontdekking van een drugslab is zeer ernstig. Elke vorm van een drugslab levert een groot gevaar op voor de openbare orde, veiligheid en leefklimaat in de buurt”, meldt de burgermeester aan NH Nieuws. De beschadiging aan het welzijn van Hilversum is te merken uit een reactie van Ingrid van den Hoed, inwoner van de Bussumerstraat: “Ik woon daar namelijk en voel mij hierdoor dus niet op mijn gemak.”

Dit is niet de eerste keer dat er drugslabs of hennepplantages aangetroffen worden in Hilversum. Daarom deelde de gemeente Hilversum vorige maand nog geurkaarten uit met de geur van xtc uit aan bewoners en aan bezoekers op de markt. Zo worden inwoners van Hilversum bekender met de geur van de harddrug, zodat drugslabs als die in de Bussumerstraat sneller kunnen worden opgespoord.

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *