Ook in winkelcentrum Hilvertshof dringend advies om mondkapje te dragen

Ook in winkelcentrum Hilvertshof dringend advies om mondkapje te dragen

Foto: Sarah El Aty

Ook in het winkelcentrum Hilvertshof in Hilversum geldt nu het advies om mondkapjes te dragen in winkels en openbare ruimtes. Zo luidt een uitspraak van Pieter Broertjes: “Baat het niet, dan schaadt het niet. Het geeft vorm aan de urgentie.”

Dus zo ook in het bruisende centrum van Hilversum. ”Wij als Hilversummers zijn toe aan mondkapjes in openbare ruimtes, winkels en supermarkten”, aldus Broertjes. De coronabesmettingen stijgen met de dag binnen Gemeente Hilversum. Inmiddels staat de teller van het aantal besmetting binnen Hilversum al op 699, vermeldt Rijksinstituut voor volksgezondheid en milieu (RIVM) op website Hilversum in Cijfers.

Sinds het nieuwe advies gaan ook veel medewerkers in winkels te werk met mondkapjes. Zo vertelt Hilversumse Esprit medewerker Denise Straathof: “Aan de ene kant voel ik mij extra veilig met zo’n mondkapje op, maar het was wel even wennen”. Voor klanten blijft het altijd een advies en is het niet verplicht om een mondkapje op te hebben in winkels en openbare ruimtes. “Over het algemeen houden onze klanten zich aan het nieuwe advies, het wordt voor de meeste ‘het nieuwe normaal’. Wat ik wel vind is dat er meer controles mogen komen in en rondom het Hilvertshof, dus dat de Gemeente Hilversum meer boa’s eropuit mogen sturen”, aldus Straathof. Of veel klanten daadwerkelijk dat mondkapje gaan opzetten in winkels, supermarkten en openbare ruimtes is nog maar de vraag. “Ik vind het belangrijk om een mondkapje te dragen vanwege mijn eigen veiligheid en voor de veiligheid van andere mensen”, aldus consument Emma van de Steeg (19).

Het nieuwe advies van Mark Rutte wordt wel goed opgevolgd door veel winkels- en supermarkt medewerkers in Hilversum. Bijna overal zie je in de Hilversumse winkels medewerkers een mondkapje of een spatscherm dragen. De ZARA, ook gevestigd in het Hilvertshof, werkte al vóór het nieuwe advies met mondkapjes in de winkel.

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *