Dit doen de Hilversumse scholen met de eindexamen feestjes

Dit doen de Hilversumse scholen met de eindexamen feestjes

Dit weekend was het weer volop feest in Hilversum, zeker omdat de eindexamens deze woensdag afgelopen zijn. Dat betekend dat het voor veel mensen dus nu al zomervakantie is en dat er natuurlijk veel eindexamen feestjes zijn. Ik ga in gesprek met Olivier Kost over wat de rol van de scholen is bij de feestjes van het eindexamen. Hij doet nu 5vwo op het Gemeentelijk Gymnasium Hilversum hij zou eigenlijk nu eindexamens moeten doen maar hij is blijven zitten op 5wvo dus doet hij 5vwo nog een keer.

Gelukkig heeft Kost nog zeker wel contact met zijn vrienden uit de eindexamen klassen. Kost is ook op de stunt geweest van het GGH( Gemeentelijk Gymnasium Hilversum) dat was volgens Kost zeker een goed georganiseerd feest. Op dat feest kwam zelfs Yssi sb, een Nederlandse Rapper optreden het was dan ook leuke chaos bij de stunt dit jaar. De stunt is eigenlijk meer bedoeld voor eindexamen klassen maar toch ging Olivier daar naar toe. De grootste rede voor hem was dan ook dat al zijn vrienden van wvo6 daar waren.

Dit was het enige wat de school heeft gedaan met betrekking tot feestjes van de examenklassen. Toen woensdag de eindexamens klaar waren ging 6wvo hun eigen ding doen en speelde de school geen rol in de feestjes die er daarna waren. KostĀ  ondervindt hier wel de nadelen van want hij als 5de klasser wilt natuurlijk wel naar de examenfeesten gaan want veel vrienden zijn dan aan het feesten, maar hij doet natuurlijk geen examens. En school maakt het hem ook moeilijker om naar die examenfeesten te gaan dit komt doordat de rest van de school SE weken heeft verspreid over 2 weken, terwijl juist in die 2 weken eigenlijk alle examenfeesten zijn. Kost zou graag willen zien dat de school de SE weken voor de examenuitslagen laten plaatsvinden zodat ook Kost naar de examenfeesten kan gaan zonder dat zijn toets resultaten hieronder zullen lijden.

Desondanks is Kost wel naar een aantal eindexamen feesten gegaan omdat hij de feestjes echt niet kon missen, dat komt doordat het een verjaardagsfeest was van een beste vriend van hem. Hij heeft niet rustig aangedaan bij het feestje want je moet volgens hem maximaal genieten van elk feestje. Maar toch heeft hij daar nu wel een beetje spijt van want het leren voor de SE- week gaat gewoon minder want je komt dan je bed uit om een uur of 12 en dan heb je al je hele planning voor de dag eigenlijk al weggegooid. Maar gelukkig voor zijn toets resultatenĀ  zijn er veel vrienden van hem dan ook op examen reis zijn waardoor zij natuurlijk geen feest geven dus er zijn er al zeker 2 examenfeesten minder zijn en hij dus meer tijd heeft om juist wel te leren.

Gelukkig heeft hij ook nog voor de het einde van de examens al wel goed geleerd voor de toetsen dus hij heeft dan ook wel vertrouwen opgebouwd op zijn weg naar de SE-week. Hij denkt dan ook dat hij allemaal voldoendes gaat halen voor zijn CE- week.

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *