Diamanten zoeken in Hilversum

Diamanten zoeken in Hilversum

In Hilversum kunnen mensen sinds kort de Diamantenroute fietsen. In deze route kan men meer te weten komen over de rijke geschiedenis die Hilversum heeft in de diamantindustrie. De route is te volgen via een app.

De gemeente Hilversum is in samenwerking met Steengoed Hilversum op het idee van de fietsroute gekomen. “Wij zijn er dankzij historicus Joppe Schaaper achter gekomen dat de diamantindustrie vroeger heel groot was in Hilversum. Op Amsterdam na, had Hilversum de grootste industrie van Nederland”. Vertelt Leo Kerkhoff (64), programmamaker van Steengoed Hilversum.

Tijdens de anderhalf uur durende fietstocht komen de fietsers langs elf verschillende punten. Deze punten vertellen iets belangrijks over de geschiedenis van de Hilversumse diamantindustrie. Op deze plekken kan men verschillende teksten lezen, naar audiofragmenten luisteren of naar videobeelden kijken over de plek waar de fietsers op dat moment staan. “Het idee van de app is dat de fietsers meer te zien krijgen. Als de fietsers bijvoorbeeld voor een gebouw staan en men op zijn telefoon kijkt wat hier vroeger was voegt dat veel meer toe dan wanneer zij alleen naar het gebouw kijken”. Vertelt Kerkhoff.

Over de toekomstplannen van de diamantenroute vertelt Kerkhoff het volgende: “We hebben zeker een aantal plannen op tafel liggen. Het lijkt ons bijvoorbeeld erg leuk om een speurtocht van de route te maken om de wat jongere mensen erbij te betrekken, of om de speurtocht in Virtual Reality te maken.”

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *