Gemeente staat winterterrassen toe, Restaurant Proeverij De Open Keuken heeft sfeervol winterterras

Gemeente staat winterterrassen toe, Restaurant Proeverij De Open Keuken heeft sfeervol winterterras

Foto: Robin Zweep

De gemeente Hilversum heeft afgelopen donderdag besloten dat de verruiming van de terrassen in de winter mag worden voortgezet. Horeca-eigenaren krijgen zo de mogelijkheid om hun gasten ook in de winter op het buitenterras te kunnen verwelkomen en bovendien wat extra’s te verdienen in de wintermaanden. Door de coronacrisis is het restaurant noodgedwongen op zoek gegaan naar alternatieven. Restaurant Proeverij De Open Keuken heeft een sfeervol winterterras gecreëerd.

Jorick Jansen, eigenaar van het restaurant vertelt: “Wij waren noodgedwongen opzoek naar kansen, omdat we door de coronamaatregelen niet meer dan dertig gasten binnen mogen ontvangen. Normaal kunnen wij 85 gasten ontvangen in ons restaurant.” Jansen vertelt dat het winterterras goed wordt ontvangen door de gasten. “Wij hebben er alles aan gedaan om het terras zo gezellig en sfeervol mogelijk aan te kleden en een huiselijke sfeer te creëren. Mensen die in de weekenden komen willen liever buiten dineren omdat het zo gezellig is aangekleed”, aldus Jansen.

De open keuken is dit jaar verkozen tot onderneming van het jaar. “Wij zijn enorm gedreven om creatief te zijn. Daarnaast zijn wij niet bang om onze handen te branden en gaan we altijd uit van het positieve.” De open keuken vind het belangrijk om zo veel mogelijk mensen van werk te voorzien. “Daarom is het belangrijk om omzet te creëren vertelt Jansen. Het winterterras is een eyeopener geworden voor ons. Het winterterras brengt kosten met zich mee maar wij hebben besloten om er volledig voor te gaan”, aldus de restauranteigenaar. “We waren er als een van de eerste bij met ons terras wat komt door goed ondernemerschap.”

Foto: Robin Zweep

Foto: Robin Zweep

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *