Superjuffie heeft corona

Superjuffie heeft corona

Bron: Bewuste burger

Steeds meer juffen, meesters en docenten raken besmet met het coronavirus, zo ook Sytske Niemeijer (52) kleuterjuf op basisschool de Wilge in Hilversum. 

Nu corona zijn terugkeer lijkt te maken, staan verschillende sectoren onder hoge druk. Tijdens de laatste persconferentie, op 13 oktober, maakte de premier bekend dat de scholen hoge prioriteit hebben en dus open blijven, ondanks de vele besmettingen in het onderwijs. Op basisschool de Wilge was het de afgelopen weken meerdere keren raak. Zowel Niemeijer als haar duo-collega, met wie zij samen één klas lesgeeft, raakten besmet. 

”De school heeft het echt super opgelost, vanaf alle kanten kwamen invaldocenten voor de kinderen, wanneer dit niet mogelijk was, werden er thuiswerk pakketten aangeboden en natuurlijk werd en noodopvang aangeboden” aldus Niemeijer. Kleuters leren spelenderwijs, omdat zij dit thuis vaak net zo goed kunnen als op school vreest Niemeijer niet voor cognitieve achterstanden. 

Ondanks het feit dat de kleuters naar eigen zeggen de hele dag over de schoot van de juf kruipen hoeven zij niet in quarantaine. Tot nu toe lijken zij namelijk maar weinig besmettingen op hun geweten te hebben. Wel werd er aan hun ouders gevraagd zichzelf en de kinderen goed in de gaten te houden. Tot nu toe zijn er nog geen besmettingen geconstateerd in de kleuterklas van de Wilge. 

Volgens de kleuterjuf zien de kinderen haar als een soort superjuffie, ze kreeg veel kaartjes en tekeningen, maar echt zorgen maakte de kinderen zich niet, juf Systke kon dit virus toch wel aan!

Roosje Schröder

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *