Hypersensitief voor straling in de mediastad wonen; Gerard doet het

Hypersensitief voor straling in de mediastad wonen; Gerard doet het

Afbeelding: Pexels

Gerard, de oprichter van HAGOR Body Healing, is elektrohypersensitief (EHS). Dat houdt in dat hij niet tegen de stralingen kan van onder meer telefoonmasten, bluetooth, modems en zenders van de televisie of radio. De straling wekt voor een stressreactie op vanuit het lichaam, waardoor de verschijnselen sterk per persoon kunnen verschillen.

Wonen in de mediastad
“Voor mij woont Hilversum eigenlijk best wel slecht. We hebben de grote zendmast, maar als je bij Lopik of IJsselstein woont is het nog een tikje erger. Daar staan twee grote radiozendmasten. Radiogolven zijn anders dan de grotendeels digitale zenders in Hilversum. Ook het Gemeentelijk Gymnasium heeft een aantal eigen zenders en ontvangers op het dak staan. Die komen recht op mijn huis af, maar dat kan ik voor een groot deel afweren. Koper kaatst stralingen terug, dus ik heb een grote koperen schaal aan mijn schutting hangen. Die heeft een beetje het model van een wokpan, zodat het wordt opgevangen en meteen wordt teruggekaatst.”

Geen draadloze Wi-Fi
“Naast het gymnasium zit er nog veel meer straling in de lucht. Als je het kon zien, zou je allemaal verschillende kleuren en lijnen zien. Elk apparaat laat een spoor van straling achter, waardoor je iedereen zou kunnen volgen aan de hand van het spoor dat telefoons achterlaten. Een telefoonmast straalt frequenties uit over een brede zone, zodat ze zeker weten dat ieder apparaat zowel kan zenden als ontvangen. Mensen zijn gewend geraakt aan snelle, draadloze verbindingen, maar ons internet is via een vaste kabel. Het voordeel is wel dat we vrijwel nooit een storing hebben. Die ontstaan door onderbrekingen in de straling, maar die heb je niet in een kabel. Toen onze zoon een spelcomputer aanschafte, was die eerst ook draadloos. Zodra we de controllers met een snoer aansloten, waren zijn vrienden vaak helemaal verbaasd dat het spel nooit vastliep.”

“Ik heb overal afschermingen om straling tegen te houden van buiten”

Bescherming tegen frequenties
“Als ik boodschappen doe ga ik naar de GoodyFood, een biologische winkel, want daar is weinig straling. Vooraf weet ik wat ik nodig heb, dus ik loop naar binnen, pak alle boodschappen en daarna ben ik weg. Als we iets moeten hebben uit een andere supermarkt, dan haalt mijn vrouw dat. Ik reis niet met het openbaar vervoer en mijn auto is redelijk afgeschermd. Het is een oud model met zonwerend glas waar nog lood in zit. De straling die ik tijdens het rijden voel, komt van buitenaf. Als er bijvoorbeeld een hybride auto achter me rijdt, moet ik inhalen of de bestuurder laten passeren.

Ik heb overal afschermingen om straling tegen te houden van buiten. Buiten is het compleet afgeschermd, en voor de ramen hangt een doek met zilver en koper erin. Er moet wel een kant open blijven, anders kunnen eventuele stralingen die binnenkomen niet meer weg. Dezelfde soort doek heb ik altijd in de buurt zodat ik die om mijn schouders kan slaan, en ik moet slapen met een doek over mijn gezicht. Boven is het plafond zwart geverfd met een speciale coatingverf waar ook koper en zilver in zitten.”

Alledaagse belemmeringen
“Toen ik nog niet wist hoe ik me moest afschermen, zat ik voortdurend in de staling. Lange tijd wist niemand wat het was. Als je lange tijd in de straling blijft zitten, verstijf je uiteindelijk. Wat eerst een goed effect had, had op de lange termijn geen effect meer, doordat de stralingsbron nog aanwezig was. Ik heb zelfs op de Intensive Care gelegen, maar daar werd ik alleen maar zieker door alle apparatuur. In Nederland zijn er veel ontkenningen dat het kan, dus je kunt er bijvoorbeeld niet zomaar mee wegkomen op de werkvloer. Er is een bureau voor opgericht, Stichting EHS, waar stralingsnormen zijn opgesteld om de hoeveelheid straling veilig te houden. Ik merk het ook zodanig dat ik een andere baan heb moeten nemen, want op een kantoor is veel straling. Onderweg in de auto, als ik in de file sta met een zendmast in de buurt, dan moet ik ook wegwezen. Ik kwam er uiteindelijk achter tijdens Cesartherapie. Daar doe ik nog steeds ontspanningsoefeningen van als het me te veel wordt.”

Sterkere frequenties
“Ik wil graag naar Zweden verhuizen, maar mijn vrouw vindt het hier fijn. Zweden erkent EHS en er is naar verhouding een stuk minder straling aanwezig. Tegelijkertijd kan ik wel een goede plek vinden om naartoe te verhuizen, maar ook dan hoeft er maar één buurman te komen met een amateurzender of een drone. Wat ook meespeelt is dat straling door de jaren steeds sterker wordt. 5G is sterker dan 4G, en dat merk ik ook. De versterking van het signaal is ook goed te merken bij defensie. Granaten worden tegenwoordig aangestuurd via een GPS-systeem. Als wij nu een bom naar Rusland sturen, dan komen zij met hun eigen systeem om die bom te desoriënteren zodat die zijn bestemming mist. Om daartegen bestand te zijn, heeft het Nederlandse leger dan ook weer een sterker GPS-systeem nodig. Naarmate de algehele straling sterker wordt, krijg ik meer last en moet ik nog beter op mijn tellen passen.”

Over de auteur

Sofie van de Vreede

Hi! Ik ben Sofie van de Vreede, een kersverse journalist uit het jaar 2000. Daarnaast ben ik gek op popculture en kan ik iedereen wel een boek aanraden. Voor tips ben ik bereikbaar op sofie.vandevreede@student.hu.nl

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.