Gooische bierbrouwerij krijgt nieuwe klap te verwerken

Gooische bierbrouwerij krijgt nieuwe klap te verwerken

Foto: Coen de Valk

De Gooische Bierbrouwerij heeft met het sluiten van de horeca een nieuwe klap te verwerken gekregen. Eerder gaf de grootste afnemer, Foodhall Mout, al aan de deuren voorlopig te sluiten. Daar komen nu, op verplichting van de landelijke overheid, de andere horecazaken ook bij. 

Dat de horeca opnieuw gesloten wordt raakt de Gooische Bierbrouwerij. Zo geeft mede-eigenaar Guido de Wit (50) aan: “Aan de ene kant loopt de retail wel wat harder, maar alleen al dat Foodhall Mout besloot dicht te gaan scheelde ons 40% omzet. De hogere retail verkoop vangt wel iets op, maar zeker niet alles. We zullen dus moeilijkere maanden krijgen.”

Om in deze tijden toch de verkoop verder omhoog te krijgen, om zo het gebrek aan de inkomsten van de horeca verder op te vangen, daarvoor heeft De Wit nog wel een aantal plannen in gedachten: “Het trucje is nu om ons meer op de consument zelf te richten, door ons onder andere meer te richten op de webverkoop en meer te focussen op de verkoop in de supermarkten en slijterijen. We zien namelijk dat het gedrag van de mensen verandert. Dat de horeca gesloten is betekent namelijk dat ze nu ineens dat biertje, dat ze normaal op een terras dronken, thuis op de bank gaan drinken. Onze focus ligt dus nu ook veel meer op het thuisgebruik.”

Een van de manieren waarop de Gooische Bierbrouwerij zich op dit moment meer op de consument richt, is door tijdens de markt in Hilversum de brouwerij als ‘marktkraam’ te gaan gebruiken. “We gaan op de brouwvloer een winkeltje inrichten en dan kan je aan de deur van de brouwerij kopen tijdens de marktdagen”, zo vertelt De Wit hierover.

Naast dat de horeca gesloten is, gaan ook voorlopig de rondleidingen en proeverijen in de Gooische Bierbrouwerij niet meer door. De Wit geeft aan waarom: “De rondleidingen en proeverijen zijn op het moment dat Foodhall Mout besloot te sluiten afgelast, omdat het niet leuk is in een dichte kroeg een rondleiding te geven en een proeverij te houden. Wij zeggen daarom dat zolang Foodhall Mout dicht blijft wij ook geen rondleidingen en proeverijen doen.”

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *