Café Zuid maakt van nood een deugd en opent kledingwinkel

Café Zuid maakt van nood een deugd en opent kledingwinkel

Café Zuid heropende woensdag 21 oktober als modezaak ‘Ricky en Mel’s fashion’. Zolang de horeca door corona dicht moet blijven verkoopt het buurtcafé dameskleding, met toestemming van de gemeente.

Het bekende buurtcafé aan de Hilvertsweg moest net als alle andere cafés de deuren sluiten. Maar het idee van de kledingzaak lag al achter de hand. Toen het café in maart moest sluiten werd het concept uitgewerkt en ging de gemeente uitzoeken of het haalbaar was. Om de kledingwinkel te kunnen realiseren heeft de gemeente de horecavergunning tijdelijk veranderd in een vergunning voor detailhandel. Met een paar aanpassingen zoals het weghalen van de barkrukken, tafels, stoelen, het plaatsen van extra brandmelders en het afdekken van de koelkasten, werd het gezellige Café een verrassende kledingwinkel. De winkel is geopend van woensdag tot en met zaterdag, van 13:00 tot 18:00. “Als de gemeente van hun kant zoveel voor ons doet, is het voor ons een kleine moeite om het advies aan te nemen. Het mes snijdt aan twee kanten”, vertelt Johan Muis (51) eigenaar van Café Zuid.

De naam refereert aan de vrouw van Muis en haar vriendin, Melanie Muis (48) en Ricky Rijners (37). Samen runnen zij de zaak. De kleding is divers en kenmerkt zich door bloemen- en dierenprints met goudkleurige accessoires. De kleding wordt ingekocht in onder andere Amsterdam, Den Bosch, Duitsland en Frankrijk. Naast een bezoek aan de winkel kan de kleding ook worden besteld. De kleding wordt dan persoonlijk thuisbezorgd, in het Gooi is dat zelfs gratis. “Het is eigenlijk zoals we met mensen omgaan in het café, voor ons is het een kleine moeite”, zegt Muis.

Ondanks dat café Zuid tijdelijk geen café meer is, komt de buurt er nog steeds op af zegt Muis. “Ze missen hun vaste plekje en willen even komen ruiken en kijken. Het is een grote familie, een soort verlengde woonkamer. Wij zijn allemaal een, dat is het succes van café zuid.” Muis loopt zelf niet in de winkel rond maar is bezig met aanpassingen aan het pand. “Ik ben aan het opknappen en evenementen opnieuw aan het inplannen, zodat als we hieruit komen we weer verder kunnen gaan met het café”, zegt Muis vol goede moed.

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *