Jongeren feestje blijkt illegale rave

Jongeren feestje blijkt illegale rave

Foto: Roosje Schröder

Achter het illegale feestje dat sinds vanochtend groot nieuws is, lijkt stukken meer te zitten. De ontmoeting tussen ruim 300 jongeren onder een viaduct in het natuurgebied Anna’s Hoeve lijkt georganiseerd te zijn door professionals. 

Jongeren konden via Instagram de organisatoren benaderen, die vlak voor de rave coördinaten deelden, tegen een kleine vergoeding. Daarnaast verraden de lichtshow, DJ en geluidsinstallatie dat dit geen spontaan feestje kan zijn geweest. Zondagochtend, rond een uur of twee, stonden er tientallen politieauto’s op de A27, agenten maakten een eind aan het illegale feest en stuurden alle jongeren weg. Op de politiebeelden lijken de jongeren het terrein rustig te verlaten, deze rust snapt Bram (22): ”Een feestje als deze heeft bijna altijd B-locaties, de jongeren staan strak, stappen in een taxi en rijden door naar de volgende locatie”. 

Bram was er zaterdagavond zelf niet bij, de coördinaten en zin waren aanwezig, het enige dat hem tegen heeft gehouden zijn zijn huisgenoten. Estelle (20) was wel aanwezig, ze heeft ruim 130 kilometer afgelegd om vanuit Enschede naar het viaduct in Hilversum te komen. ”Af en toe moet je toch een beetje ontladen.” Met haar nog vele anderen, taxi’s vanuit het hele land stonden op een parkeerterrein te wachten om de feestende jongeren van locatie naar locatie te brengen.

Foto: Roosje Schröder

In de media wordt slechts gesproken over lachgas en alcohol maar Bram weet wel beter: de omgevallen winkelkar gevuld met plastic flesjes water is volgens hem een teken voor het vele drugsgebruik en de goede voorbereiding: ”Als je aan de pillen zit, heb je nou eenmaal dorst”.

Zowel Estelle als Bram snappen de rave maar al te goed, veel vrienden en leeftijdgenoten hebben ondertussen corona gehad, behalve lichte griepklachten is niemand uit hun omgeving echt ziek geworden. ”En toch leveren wij de mooiste tijd van ons leven in.”

Foto: Roosje Schröder

Roosje Schröder

Volledige naam is bekend bij de redactie.

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *