Opnieuw Raak: Hilversumse Jongeren houden illegaal feest bij Anna’s Hoeve

Opnieuw Raak: Hilversumse Jongeren houden illegaal feest bij Anna’s Hoeve

Foto door Floor Wijsma

In de nacht van maandag op dinsdag was het opnieuw raak bij natuurgebied Anna’s Hoeve, waar dit keer zo’n 20 jongeren te fiets en per auto bijeen kwamen om te feesten. Onder het genot van de nodige drank en softdrugs gingen de jongeren los op hardstyle en rave muziek om stoom af te blazen. Afgelopen weekend, in de nacht van zaterdag op zondag kwam ook al een grote groep jongeren bij elkaar onder een viaduct nabij de A27. Zij werden uiteindelijk door de politie weggeleid. 

                                       

 Rond de klok van twee uur ´s nachts was het feest nog in volle gang. De jongeren bedolven zich onder verdovende middelen en de muziek raasde door de tunnel. De feestvierders kozen bewust voor deze locatie, zo vertelt Elias (18): ¨Hierboven rijden constant auto’s, daardoor hoort niemand ons.¨ De tunnel ligt onder een weg waar ook ‘s nachts veel auto’s rijden, en aan beide uitgangen van de tunnel grenst een fiets- en wandelpad dat door het natuurgebied loopt, en het dichtstbijzijnde huis ligt op ruim een kilometer afstand. 

Deze bijeenkomsten zijn ongeacht corona al verboden in de publieke ruimte, maar door coronamaatregelen zijn de jongeren extra strafbaar omdat er boven de 18 jaar geen afstand wordt gehouden van elkaar. Dat lijkt de jongeren niet af te schrikken. Volgens Mats (19) zijn de regels krom: ¨Op school hoeven we ook geen afstand van elkaar te houden, waarom zou je dat dan wel in je persoonlijke kring doen?¨

De reden voor de illegale feestjes zijn ten slotte het gevolg van de coronamaatregelen die het uitgaan voor jongeren volledig uit bant. Normaal gingen de jongeren naar de kroeg of de club. ¨Normaal zijn we met een klein groepje bij Rex of Shots en ontmoet je daar veel mensen.¨ aldus Tycho (19), maar dat lossen ze creatief op.  ¨We zitten hier nu met een fusie van meerdere kleine vriendengroepjes, zo zie je toch meer mensen dan normaal¨

De feestjes zijn erg goed voorbereid. In plaats van op het terras zitten met een biertje nemen deze jongeren zelf tuinstoelen, kratten en muziekboxen mee om zo het stappen van vóór corona zo goed mogelijk te realiseren. Klagen doen de jongeren niet, de muziek kan zo hard als ze zelf willen, en: ¨Wij bepalen zelf wanneer we sluiten.¨ zegt Elias.

De personen in kwestie wilden anoniem blijven. Volledige namen bekend bij de Redactie.

Over de auteur

1 reactie

  1. Avatar

    Mooi artikel

    Antwoord

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *