Eigenaar eerste puzzeltheek in Hilversum: “Het is nu vooral reclame maken”

Eigenaar eerste puzzeltheek in Hilversum: “Het is nu vooral reclame maken”

Foto: Puzzeltheek

De pas geopende puzzeltheek merkt meer vraag naar puzzels door corona, wel dient de Puzzeltheek meer bekendheid op te bouwen. De eigenaar, die anoniem wil blijven, runt samen met haar ouders de Puzzeltheek. “We zijn heel nieuw, dus het moet gewoon nog een beetje gaan lopen. We hebben al een aantal mensen die bij ons puzzels huren en die er heel blij mee zijn. Dus het is nu vooral reclame maken”, aldus de eigenaar.

Puzzeltheken zijn over het algemeen niet heel bekend in het land, maar ze zijn er zeker wel. Zo heb je er een in Budel en een in Goor. Daarentegen is het in het midden van het land eigenlijk een relatief onbekend begrip. Zo ook voor de eigenaar. “Ik vond het zelf heel zonde om steeds een nieuwe puzzel te kopen, dus kwam ik op het idee om in plaats van een bibliotheek een puzzeltheek te starten. Toen ben ik gaan zoeken om te kijken of het al bestond en kwam ik erachter dat het in het zuiden en het oosten van Nederland al bestond. Dus ik dacht: dan ga ik het zelf ook maar proberen en zie ik wel hoe het loopt.”

De Puzzeltheek is pas geopend sinds 4 augustus en ligt aan de Orchideestraat. Om reclame te maken gebruiken ze Facebook en hun eigen website. Ook zijn ze in samenwerking met Bruna. “Bruna verkoopt Jan van Haasteren puzzels en daar worden onze visitekaartjes opgeplakt. Verder zijn we ook nog met hen in gesprek over het verkopen van puzzelmatten. Dit zijn matten waarop je puzzels kan maken en die kan je dan weer oprollen en wegzetten”, vertelt de eigenaar.

In eerste instantie hadden zij en haar ouders bedacht dat je de puzzels alleen kan afhalen, maar ze sturen ze nu ook op. “We merkten dat er heel veel mensen niet langs konden komen, zoals de senioren. Daarom zijn we toch ook gaan versturen”, vertelt de eigenaar. De Puzzeltheek vraagt 1 euro per 2 weken voor de huur en daar bovenop komt nog 5 euro borg. Als je hem laat versturen wordt er langer de tijd gegeven. Dan krijg je 3 weken de tijd om hem weer netjes terug te sturen, in plaats van 2 weken.

De eigenaar is zelf nog gewoon student, dus deze puzzeltheek runnen, doet ze ernaast en dat bevalt haar goed. “Ik puzzel zelf altijd heel graag en ik vind het gewoon leuk om mensen hiermee blij te kunnen maken. Misschien is iemand wel al heel lang opzoek naar een puzzel en dan hebben wij hem gewoon te huur. Dat vind ik het leuke eraan”, aldus de eigenaar.

Over de auteur

1 reactie

  1. Avatar

    wij vinden het geweldig
    groet willem leegwater

    Antwoord

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *