Beeld en Geluid haalt apparatuur uit 1975 uit de kast en maakt Retro Radio Live waar

Beeld en Geluid haalt apparatuur uit 1975 uit de kast en maakt Retro Radio Live waar

Draaitafel uit 1975 in winkeletalage/studio

HILVERSUM – In een winkeletalage in Hilversum staat een draaitafel uit 1975 van het radioprogramma Hilversum 3, deze tafel is opgelapt door Niels (medewerker Beeld en Geluid), er wordt daardoor sinds 9 september weer Retro Radio op gemaakt. Dj’s zoals Ad Bouman en Erik de Zwart hebben achter deze tafel gestaan en staan er nu weer. Dit wordt onder andere mogelijk gemaakt door Antal, de manager van het project en ook het aanspreekpunt. Retro Radio is te beluisteren tot en met 9 oktober.

Drie jaar geleden werd er een draaitafel in het archief van Beeld en Geluid gevonden en er was toen een keus gemaakt om deze helemaal werkend te maken. ‘Toen de tafel het helemaal deed, dachten we waarom gaan we er eigenlijk geen radio op maken, ‘vertelt Antal, ‘toen hebben we de tafel neer gezet in beeld en geluid en is daar een aantal dagen radio gemaakt met Ad Bouman.’ De redactie van retro radio heeft het doel, dat er kan worden laten zien dat met het historisch erfgoed van de radio ook nog muziek kan worden gemaakt. ‘In de studio is een qr-code te vinden waarmee u naar een website gaat en daar staat dan de geschiedenis over de apparatuur om die informatie onder de aandacht te brengen’, aldus Antal. Er is een mogelijkheid om tijdens de uitzending binnen te komen, hierdoor kunt u kijken naar de draaitafel maar ook kunt u zien hoe het radioprogramma werd gemaakt in 1975. Tot 9 oktober kunt u luisteren naar bijvoorbeeld The Weathergirls, Gloria Gaynor en de BeeGees.

Hieronder is het nieuwsverslag te horen van Julian Jansen.

Over de auteur

Nienke Kos

Mijn naam is Nienke Kos (18) en ik ben student journalistiek in Utrecht. Ik werk nu in de bediening bij een restaurant, café en hotel in één. Daarnaast schrijf ik verhalen voor bedrijven zodat zij gepromoot worden op een informatieve manier. Ik ga graag verhalen schrijven over de misdaad en politiek, er is altijd wel iets over te vertellen. Ik ben een vragende en schrijfende journalist die soms iets te nieuwsgierig kan zijn. Ik zou beter willen worden in het bedenken wat het belangrijkst is om te vertellen.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *