De zoektocht naar een nieuwe stadsdichter is begonnen

De zoektocht naar een nieuwe stadsdichter is begonnen

Foto: gemeente Hilversum

Hilversum is op zoek naar een nieuwe stadsdichter, aangezien de termijn van de huidige stadsdichter, Mieke van Zonneveld (31), eind van dit jaar afloopt. Op de website van de gemeente Hilversum staat daarom nu een vacature open voor een ieder die geïnteresseerd is.

Voor de periode 2021-2023 gaat de gemeente Hilversum op zoek naar een nieuwe stadsdichter. Deze nieuwe stadsdichter zal pas de derde stadsdichter van Hilversum worden. Alleen Robert Grijsen, van 2016 tot en met 2017, en Mieke van Zonneveld, van 2018 tot en met 2020, hebben eerder deze functie bekleed.

“De gemeente heeft een groepje samengesteld, dit groepje gaat vervolgens kijken wie het meest geschikt is voor deze functie. Hiertoe behoren onder andere mijn voorganger Robert Grijsen en ikzelf, maar ook enkele personen vanuit de gemeente zelf. Toen ik gevraagd werd Robert Grijsen op te volgen had de gemeente echt een duidelijk profiel van wie ze wilde hebben. Ze wilde kort gezegd een jongere vrouw. Dat vind ik nu niet van belang, we gaan echt puur kijken wie het beste in deze functie past. Het gaat dus om de kwaliteit, het is namelijk de bedoeling dat poëzie een goede naam krijgt door zo iemand”, geeft Van Zonneveld aan.

Verder geeft Van Zonneveld het belang aan om haar te vervangen: “Eerst zou ik twee jaar stadsdichter zijn, maar dat is al verlengd naar drie jaar. Er is zelfs ook gesproken over weer een verlenging naar vier jaar. Maar ik denk zelf dat het beter is deze functie ook echt af te wisselen. Het is namelijk goed dat er weer een frisse blik op komt van iemand anders.”

“Op dit moment hebben we al om en nabij de tien reacties ontvangen op de vacature. We hopen uiteindelijk op ongeveer vijftien sollicitaties. Veel meer zal gezien hoe specifiek de functie is niet realistisch zijn”, zo geeft een woordvoerder van de gemeente aan.

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *