Ook vanaf achttien jaar kun je bij hockeyclub ‘t Spandersbosch trainen

Ook vanaf achttien jaar kun je bij hockeyclub ‘t Spandersbosch trainen

Foto: Hien The

Hockeyclub ‘t Spandersbosch geeft ook de leden van achttien jaar of ouder de mogelijkheid om te komen trainen. Ondanks alle coronamaatregelen van de landelijke overheid heeft ’t Spandersbosch toch een protocol hiervoor weten te maken, waardoor de leden vanaf achttien jaar in zeer kleine groepjes op een duidelijk afgebakend stuk veld toch kunnen trainen.

“Wij zijn een vereniging en we zijn er voor onze leden, als er dus een groep is die wil trainen dan vinden wij als vereniging dat, als het mag vanuit de overheid, we een manier moeten gaan vinden dit voor elkaar te krijgen”, zo geeft de technisch directeur Hien The (44) aan. “We hebben dus gekeken naar de behoefte van de leden. Toen deze er bleek te zijn, zijn we gaan kijken of we het veilig en zonder financiële risico’s kunnen vormgeven. Op dit moment zitten we nog in de implementatiefase. We hebben op papier een veilig plan uitgewerkt, nu moeten we kijken of dat wat we op papier verzonnen hebben ook in de praktijk zo werkt”, zo gaat The verder.

“De discussie of het veilig is gaan we zelf niet aan. We kijken alleen of we binnen de geldende regels kunnen voldoen aan de vraag van onze leden. Als dat kan dan gaan we dat proberen uit te voeren”, zo vertelt The. “De gemeente gaf in eerste instantie aan dat ze het ons niet aanraden om het te doen, maar in tweede instantie zijn ze daar op teruggekomen. Ze gaven aan dat zolang we ons aan strenge voorwaarden houden het gewoon mag. Toen zijn we gaan kijken naar het NOC*NSF protocol en het KNHB protocol, vervolgens naar onze eigen situatie en op basis daarvan hebben wij zelf een protocol opgesteld en dat met de gemeente gedeeld. De gemeente zelf is ook zeer benieuwd naar onze bevindingen”, zo gaat The verder.

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *