Sint-Maartentraining bij VV Altius

Sint-Maartentraining bij VV Altius

VV Altius heeft een alternatief voor de Sint-Maartenoptocht bedacht. Op woensdag 11 november organiseert VV Altius een heuse Sint-Maartentraining voor de allerjongste jeugd, vanaf de puppy’s tot en met de JO9. 

De veiligheidsregio Gooi en Vechtstreek heeft de optocht van Sint-Maarten ontraden en raadt aan de viering op een alternatieve manier in te vullen. Bij voetbalclub VV Altius kwamen ze daarom op het idee de training van deze woensdag om te dopen naar een echte Sint-Maartentraining. “Vanwege dit advies hebben we een manier bedacht om toch de kleintjes een Sint-Maarten gevoel te geven. We gaan woensdagavond eerst trainen en daarna als het wat donkerder wordt laten we de kinderen met hun lampjes en lampionnen rond het veld lopen, waarna we ze nog een Sint-Maartenliedje laten zingen om ze vervolgens te belonen met een snoepje. Op deze manier willen we de jongste jeugd toch Sint-Maarten laten vieren. Op een veilige manier dus, want op een voetbalveld hoeven ze niet langs de deuren en komen ze dus niet in aanraking met de volwassenen”, zo vertelt de jeugdvoorzitter van VV Altius Tom Haselager (50).

“We hebben op dit moment al zeer positieve reacties ontvangen. Het idee valt op, mensen vinden het creatief en innovatief bedacht. Vanwege deze zeer positieve reacties kijken we nu ook naar het animo bij de hogere teams om die ook mee te laten lopen. Het is in principe tot en met de JO9, maar het zou dus kunnen dat we besluiten ook de JO10 teams mee te laten lopen”, zo sluit Haselager af.

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *