‘Wees een Hulp Sint voor een kind’: cadeaus inzamelen voor Hilversumse kinderen

‘Wees een Hulp Sint voor een kind’: cadeaus inzamelen voor Hilversumse kinderen

In samenwerking met Versa Welzijn en de gemeente Hilversum is Stichting Present Hilversum op 10 november begonnen met de actie ‘Wees een Hulp Sint voor een kind’. Het doel is om 150 cadeaus in te zamelen voor Hilversumse kinderen die het thuis niet breed hebben. “Kinderen kunnen namelijk in deze moeilijke tijd extra ondersteuning gebruiken”, aldus Carine Heinhuis (53), coördinator Present Hilversum.

Versa Welzijn en de gemeente Hilversum trakteren 150 kinderen tussen de vier en zeven jaar op 21 november op een uitje. Tijdens dit uitje komen Sinterklaas en Pieten op bezoek, waarna ieder kind een cadeautje krijgt van de Sint. “Samen met Versa Welzijn vragen we Hilversummers om een cadeautje van tien euro te schenken”, legt Heinhuis uit. “Expres tien euro, omdat er wel meer mensen zijn die niet zo veel geld hebben. En met een klein bedrag zijn mensen sneller geneigd wat te kopen.” Ook als het uitje naar de bioscoop door corona niet doorgaat, zullen de cadeaus bij de kinderen terechtkomen. 

Mensen die een cadeau willen kopen, kunnen zich bij Heinhuis melden. Vervolgens kunnen ze veilig de cadeaus op 18 of 19 november naar wijkcentrum St Joseph brengen. Heinhuis verwacht dat ze zelfs meer dan 150 cadeaus zullen inzamelen. “Ik weet zeker dat er veel meer kinderwerkers en buurtcentra zijn die de cadeaus kunnen weggegeven, omdat er meer kinderen zijn die een cadeautje kunnen gebruiken.” Meer informatie over de actie is te vinden op de website van Stichting Present Hilversum. 

Heinhuis legt uit waarom deze actie juist nu zo belangrijk is voor kinderen die in moeilijke financiële omstandigheden opgroeien: “Voor veel gezinnen is het in coronatijd extra moeilijk, omdat er nóg minder geld beschikbaar is. Soms gaat het niet goed tussen vaders en moeders, waar kinderen heel veel last van hebben. Ik zeg niet dat dat met deze kinderen het geval is, maar deze tijd is over het algemeen moeilijker voor kinderen in kwetsbare gezinnen.”

Het idee voor ‘Wees een Hulp Sint voor een kind’ is ontstaan na een succesvolle soortgelijke actie. “In coronatijd zijn we anders gaan nadenken over de vraag: hoe zorgen wij ervoor dat mensen toch met elkaar in verbinding komen?”, vertelt Heinhuis. “Een kinderwerker van Versa Welzijn vertelde dat er elke week veel kinderen die het thuis niet breed hebben, in haar buurthuis komen. Die kinderen kunnen in deze moeilijke tijd extra ondersteuning gebruiken, dus organiseerden we een knutselpakketten actie. Dat was zó leuk, dat we dachten: we doen zoiets nog een keer!”

Stichting Present Hilversum ontvangt veel positieve reacties op ‘Wees een Hulp Sint voor een kind’. Heinhuis vindt het goed dat Hilversummers door het meedoen aan de actie willen bijdragen aan het geluk van anderen. Dat sluit aan op de missie van Present. Heinhuis: “Wij willen mensen die elkaar eigenlijk niet vaak ontmoeten, verbinden in de samenleving. En deze actie hoort daarbij: één Hilversummer doet iets voor de andere Hilversummer – in dit geval een klein Hilversummertje.”

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *