Kerst valt vroeg dit jaar bij Intratuin Hilversum

Kerst valt vroeg dit jaar bij Intratuin Hilversum

Foto: Luc Boelen

Mensen gaan eerder winkelen voor de kerst en willen corona even vergeten. Daarom is Intratuin Hilversum in Kortenhoef weer met de Intratuin kerstshow begonnen. De winkel heeft ervoor gekozen om dit jaar extra vroeg te beginnen met de kerstshow om zo de bezoekersaantallen zoveel mogelijk te kunnen spreiden.

 Dit jaar is het thema ‘Welkom in Verwonderland’. Dat merk je gelijk bij de entree waar je wordt verwelkomd door rendieren en ijsberen. Als je doorloopt, word je ‘overdonderd’ door de hoeveelheid kerstspullen. In het begin van de kerstroute kom je bij de kunstkerstbomen. In dezelfde ruimte staan de kerstkransen, kerststerren, kleine kunstkerstbomen en andere decoratieve spullen. In het pad dat je vervolgens ingaat, beland je bij de verschillende kerstlampjes voor in de kerstboom of in de tuin.

Bezoekster Claudia Brocx (46) zegt dat het voelt alsof ze even wordt afgeleid van corona. “Ik zie dit echt even als een uitje.” Tevens zegt ze dat het fijn is dat Intratuin eerder met de kerstshow begonnen is. “Je kan zo op een ontspannen manier naar de kerstshow kijken en je hebt geen mensen die in je nek zitten te hijgen.”

Als je de route volgt, is het kerstlandschap XXL te bewonderen. Vooral veel kinderen zijn erg onder de indruk van de kerstdorpjes die er op het landschap te zien zijn. Aan de andere kant van het schap zie je een kerstman hangen in een luchtballon met daaronder kerstballen in allerlei verschillende kleuren en maten. Verderop kom je een grote opgeblazen kerstman tegen. Daar staat een bord bij waar duidelijk wordt aangeven dat er maximaal 300 mensen in de winkel mogen zijn. De kerstshow eindigt met veel bijzondere kerstdecoraties, zoals rendieren en houten kerstboompjes voor in de vensterbank. Maar ook hangers voor in de kerstboom zoals kleurrijke vlinders, peperkoekhuisjes, eenhoorns en tal van decoraties voor in de tuin.

Thijs Teeuwissen, de eigenaar van Intratuin Hilversum, vertelt dat het tuincentrum dit jaar eerder begonnen is met het kerstassortiment. “Normaal gesproken is het na Sinterklaas altijd heel druk. Wij proberen de mensen dit jaar te motiveren om wat eerder te komen, zodat de drukte in de winkel wat verdeeld kan worden.” Hij zegt dat dat niet de enige reden is dat de winkel eerder begonnen is. “Op een gegeven moment raakten de artikelen die we normaal gesproken verkopen in het seizoen uitverkocht, omdat de voorraden niet meer aanwezig waren. Dus was er ook al snel een plek in de winkel waar we de kerstspullen kwijt konden.”

Hij merkt ook op dat het drukker is dan normaal rond deze tijd. Hij denkt dat mensen vooruit denken en bewust eerder kerstspullen gaan kopen. Hij vermoedt dat dit komt doordat mensen meer thuis zijn. “De mensen willen gezelligheid en afleiding willen hebben.” Ook al meent hij dat de drukte niet per se komt doordat mensen niet naar de kerstmarkten in Duitsland mogen. “Wij hebben onze eigen stijl in Nederland en dat is toch wel anders dan in Duitsland.”

  

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *