Rabobank vermindert aantal vestigingen, echter niet in Hilversum

Rabobank vermindert aantal vestigingen, echter niet in Hilversum

De twee Rabobank vestigingen in Hilversum zullen voorlopig open blijven, ondanks dat Rabobank op 12 november bekend heeft gemaakt het aantal bankvestigingen flink te verminderen. Eric Lagerwey, woordvoerder van Rabobank Gooi en Vechtstreek, vertelt dat deze keuze hoogstwaarschijnlijk berust op de bevolkingsdichtheid van Hilversum.

Het filiaal op de Kerkstraat zal dus niet ten prooi vallen aan de nieuwe reorganisatie van Rabobank. Hetzelfde geldt voor het hoofdkantoor aan de Thebe, ook al is dit tijdelijk gesloten als gevolg van de maatregelen om de verdere verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Lagerwey licht de keuze voor het openhouden van de twee vestigingen verder toe: “Er is gekeken naar de dichtheid van de bevolking. Het geldt namelijk voor alle banken in Nederland dat elke bewoner zich maar maximaal twintig minuten reistijd met de auto van een bankkantoor mag bevinden.”

Het is echter wel mogelijk dat een ander filiaal in Gooi en Vechtstreek de deuren zal moeten sluiten, maar welke is nog niet bekend. “De komende periode beslissen verschillende lokale banken hoe ze invulling geven aan de reorganisatie, specifiek voor die streek”, vertelt Lagerwey. “Dat kan volgende week bekend worden, maar het kan ook nog even duren.”

Rabobank Gooi en Vechtstreek verwacht hoe dan ook geen extra inloop in de Hilversumse filialen. “Klanten kunnen ons op diverse kanalen bereiken”, legt Lagerwey uit. “Ruim negentig procent van onze klanten heeft online contact met ons en komt niet meer persoonlijk langs. Deze trend is al langer gaande, maar is in een stroomversnelling gekomen door de coronacrisis. Daardoor zijn meer mensen online gaan bankieren en ze merkten dat dat ook prima werkt.” 

Samen met de noodzaak om de winst op peil te houden, vormt dat de reden voor de reorganisatie van de bank. De reorganisatie betekent het opheffen van mogelijk 130 Rabobank filialen in heel Nederland. Dit deelde de bank op 12 november mede aan NU.nl. 

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *