Coronamaatregelen in schoenenwinkels

Coronamaatregelen in schoenenwinkels

Schoenenwinkels Nelson en Manfield in Hilversum gaan goed om met de coronamaatregelen. Zij hebben beide extra maatregelen genomen bovenop de maatregelen van het RIVM om het winkelen zo veilig mogelijk te maken voor klanten.

Het uitgangspunt zijn de regels en aanbevelingen van het RIVM. Dat betekent 1,5 meter afstand en desinfecterende handgel gebruiken als je de winkel binnenkomt. In de winkels mogen er niet te veel mensen tegelijk zijn. Hoeveel mensen er tegelijk in de winkel mogen zijn hangt af van de grootte van de winkel, maar nooit meer dan dertig klanten tegelijk.

Het deurbeleid van Nelson in Hilversum is dat maximaal vijftien klanten tegelijk in de winkel mogen zijn. Uitgangspunt hierbij is de regel: één persoon per tien vierkante meter. Een medewerker houdt bij de ingang toezicht op het deurbeleid van de winkel en vraagt klanten te wachten als het te druk wordt. Als het personeel het idee heeft dat het te druk wordt, kunnen ze het maximaal aantal klanten terugbrengen naar tien. Het personeel van Manfield en Nelson draagt altijd mondkapjes. Nelson stelt het op prijs als klanten een mondkapje dragen, maar klanten zonder mondkapje worden niet geweigerd. “Het werk is nog steeds gewoon goed te doen, we kunnen prima werken in deze nieuwe situatie, het is een kwestie van aanpassen en wennen”, volgens Edwin Berkemeijer (40), filiaalmanager van Nelson Hilversum.

Medewerkers van Nelson mogen geen voeten opmeten, ook niet de voeten van kinderen. Om toch te helpen met het opmeten van de voeten kan een medewerker op 1,5 meter uitleggen hoe het opmeten van voeten werkt, zodat klanten het zelf kunnen doen. Verder gaan de winkels nu op koopavonden om 20;00 uur dicht in plaats van om 21:00

Verkoopmedewerkster Michelle van Valkengoed (21) van Manfield vertelt: “Voor corona schonken wij koffie en thee aan klanten, dit doen wij nu op drukke momenten niet meer, als het rustig is kunnen medewerkers zelf inschatten of het wel of niet kan. Verder maken wij de pinautomaat schoon na ieder gebruik.”

Eindredacteur: Pien van Ven

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *