Hilversumse sportverenigingen blij met Rabo Clubsupport

Hilversumse sportverenigingen blij met Rabo Clubsupport

Foto: de boten van Scouting Zuiderkruis

De Hilversumse sportverenigingen kunnen de financiële steun van de Rabo Clubsupport in de coronatijd extra goed gebruiken. Van de 30.310 verenigingen die hebben meegedaan aan de Rabo Clubsupport komen er 136 uit Het Gooi. Rabo ClubSupport is een financiële ondersteuning voor cultuur en sportverenigingen, ook biedt de Rabobank hun netwerk en kennis aan. Leden van de clubs die ook een Rabo-rekening hebben, kunnen stemmen welke clubs of verenigingen de steun krijgen.

Een van de negentien verenigingen uit Hilversum die steun van de Rabo Clubsupport krijgt, is de Gooise Wielerclub die al jaren meedoet. “De financiële steun komt zeker van pas, wel of geen Corona. Maar door Corona draaien we wel een financieel slechter jaar dan andere jaren, dus de steun is extra welkom. Zeker nu het bedrag wat hoger is dan de jaren voorheen”, vertelt Jos Kamer, penningmeester van de Gooise Wielerclub. Met deze steun kan de wielerclub een extra uur training geven aan de jeugd. De mountainbike- en de jeugdtrainingen zijn erg populair, er is zelfs een wachtlijst voor deze trainingen. Door een extra uur training kan de wielerclub meer kinderen toelaten op de club en de trainer voor het extra uur deels betalen.

De scouting Zuiderkruis gaat de financiële steun voornamelijk gebruiken voor de duurzame scouting middelen, met name voor het onderhoud van de boten. “Als er een groot zeil kapot gaat en dat moet vervangen worden kan dat zo 1000 euro zijn, dus voor dat soort zaken is de steun heel fijn”, aldus Rik Broeders, voorzitter groepsbestuur Scouting Zuiderkruis.

En ook De Gooise Atletiek Club is blij met de steun, die ze goed kunnen gebruiken voor de aanschaf voor de baan ledverlichting. Mare Lei (16) traint al negen jaar bij De Gooise Atletiek Club. Ondanks dat ze niet gestemd heeft met de Rabo ClubSupport vindt ze wel dat de vereniging de steun verdiend. “Ik ben blij dat ze met de steun nieuwe baanverlichting kunnen aanleggen, want de huidige verlichting op de baan is niet goed. En hierdoor kunnen we ook tot later op de avond op de baan blijven trainen.”

De sportverenigingen zijn de leden dankbaar voor hun stemmen, ondanks dat het contact met de clubleden door de coronamaatregelen sterk verminderd is. Voor de scouting Zuiderkruis valt het verminderde contact nog aardig mee omdat de meeste groepen onder de twaalf jaar zijn. De kinderen mochten vrijwel meteen dichterbij elkaar komen dan anderhalve meter. “Dat heeft wel gescheeld”, vertelt Broeders. “Voor de oudere groepen is dat lastiger omdat zij zich wel aan de anderhalve meter-maatregel moeten houden. We komen een keer in het weekend samen met de volwassenen. Dat kan allemaal niet doorgaan, het is wel een stukje contact dat je mist. En voor mij als bestuur is het wel lastig om een beetje feeling te houden met de leiding.”

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *