Golfclub ’t Jagerspaadje krijgt ruim de helft meer aanmeldingen dan vorig jaar

Golfclub ’t Jagerspaadje krijgt ruim de helft meer aanmeldingen dan vorig jaar

Foto: Creative Commons

De besloten golfvereniging ’t Jagerspaadje krijgt ruim de helft meer aanmeldingen dan vorig jaar. “Daar zijn wij natuurlijk erg blij mee”, zegt Lieuwe Haanstra, penningmeester bij ’t Jagerspaadje.

Een mogelijke verklaring voor de stijging zijn de vernieuwingen aan de golfbaan: “Toen door de coronamaatregelen de baan in maart dicht moest, hebben een aantal enthousiaste leden van onze baancommissie van de gelegenheid gebruikgemaakt om een aantal verbeteringen aan te brengen. Zo is er een extra reliëf aangebracht en een nieuwe potbunker gecreëerd. Daarnaast zijn er ook bestaande bunkers en paden opgeknapt. Op het moment dat er half mei weer gespeeld mocht worden, was het resultaat een zeer aangename verrassing. Mogelijk door deze verbeteringen zagen we in de zomer en de herfst een duidelijke toename van het aantal (proef)leden.”

Alle sportkantines en clubhuizen zijn momenteel nog steeds dicht. De extra inkomsten uit contributie van nieuwe leden zijn daarom “welkom”, maar voelen “erg dubbel”: “Veel van onze leden komen niet alleen voor een ronde golf, maar ook voor de contacten met andere leden. De gezelligheid wordt erg gemist”, vertelt Haanstra.

Naast het dichte clubhuis, is ook het ontvangen van gastspelers lange tijd niet mogelijk voor ’t Jagerspaadje: “De coronamaatregelen hebben ervoor gezorgd dat het aantal beschikbare startmomenten kleiner was. Daarom hebben wij besloten om eigen leden voorrang te geven. Deze zaken leiden natuurlijk wel tot aanzienlijk lagere inkomsten dan we hadden begroot. Gelukkig wordt het werk in het clubhuis en aan de bar vrijwel volledig door onze leden gedaan en hebben we geen personeel in loondienst.”

Volgens Haanstra komt ’t Jagerspaadje relatief goed door de coronacrisis: “Voornamelijk omdat de beschikbare subsidies geholpen hebben om de gemiste inkomsten op te vangen”, concludeert hij. Desondanks is de golfclub nog terughoudend met de plannen voor 2021.

Eindredactie: Pien van de Ven

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *