Lionsclub Hilversum bakt pannenkoeken voor bewoners en personeel St. Carolus

Lionsclub Hilversum bakt pannenkoeken voor bewoners en personeel St. Carolus

Foto: Sanne Bakker

“Wij én de bewoners hebben een leuke middag!” Dat vertelt Lukas Arends (57), lid van de Lionsclub Hilversum, terwijl hij naast de felblauwe pannenkoekenwagen van de club staat. De wagen bevindt zich op 27 november voor de ingang van woonzorgcentrum St. Carolus. Vijf clubleden bakken pannenkoeken voor bewoners en personeel, om ze een hart onder de riem te steken in coronatijd.

De Lionsclub Hilversum kwam zelf met het idee om tussen 12:00 en 14:00 uur pannenkoeken te bakken voor bewoners en personeel van St. Carolus. Arends vertelt dat de club een aantal jaar geleden voor de Zuiderheide pannenkoeken heeft gebakken. “Dat was intern en ook voor de bewoners een groot succes”, aldus Arends. “Omdat we ouderen en kinderen als doelgroepen hebben, hebben we een eigen foodtrailer gekocht en geschikt gemaakt om pannenkoeken in te bakken. Dat is nu onze pannenkoekenwagen.”

Foto: Sanne Bakker

Begin dit jaar heeft de Lionsclub Hilversum vijf keer gebakken bij verzorgingshuizen. Vorige week stond de club bij verpleeghuis Veenstaete in Kortenhoef. De keuze voor deze doelgroep is gevoelsmatig. “Wij hebben deze doelgroep, omdat wij ons daar goed bij voelen”, legt Arends uit. Het motto van de Lions is ‘We Serve’. We hebben daarvoor een speciale commissie, die een analyse heeft gemaakt voor de club over bij welke doelgroep de Lions zich het best voelen.”

De Lions verwachten dat ze ditmaal 150 pannenkoeken zullen bakken. In en naast de foodtrailer staat voldoende meel, dat aan de club geschonken is door Professor Pannenkoek. Dit zorgt ervoor dat de pannenkoeken gratis kunnen worden aangeboden aan de bewoners en het personeel van het woonzorgcentrum. Arends: “Het kost dus eigenlijk vooral inzet, maar wij halen hier heel veel lol uit! We doen dit dan ook omdat we het zelf heel leuk vinden en de mensen erg dankbaar zijn.”

De pannenkoeken worden warm gehouden in speciale bakken. “Wij brengen ze vervolgens naar binnen en zetten de pannenkoeken op tafel”, zegt Arends. Net als tijdens hun vorige pannenkoekenactie bakken de Lions voor dementerende ouderen. De bewoners van het woonzorgcentrum blijven binnen, maar ze kunnen wel de wagen bewonderen vanachter het raam. “We hopen dat we een herinnering van lekker een pannenkoek eten kunnen terugbrengen”, vertelt Arends, “maar we bakken eigenlijk vooral voor het personeel. Dat werkt erg hard.”

Arends legt uit dat de pannenkoekenactie goed aansluit op de waarden van de Lionsclub, te beginnen bij het meel van Professor Pannenkoek. “Zijn hele idee, hoe hij het pannenkoekenmeel maakt, past goed bij waar de Lions voor staan. Hij verpakt zijn meel bijvoorbeeld samen met mensen met een beperking.” De Lionsclub Hilversum zet zich daarnaast in voor duurzaamheid, onder andere door het gebruik van rietsuiker bordjes om de pannenkoeken op te serveren. 

De Lionsclub Hilversum staat op 29 november met hun pannenkoekenwagen tegenover restaurant Vlaar in ‘s Graveland. De club zal tussen 12:00 en 14:00 uur pannenkoeken bakken om geld in te zamelen voor hun melkpakkenactie voor de Voedselbank.

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *