Slaapkamer van Sinterklaas in Museum Hilversum

Slaapkamer van Sinterklaas in Museum Hilversum

Op de onderste verdieping van het Museum Hilversum is de Slaapkamer van Sinterklaas nu dagelijks open. Als je door het raam van het museum naar binnen kijkt, kan je de kamer ook al bekijken, dit had het museum ook bedacht om zo een oplossing te bieden in de tijd dat het museum door de coronamaatregelen gesloten was. Dus de slaapkamer van Sinterklaas kan iedereen nu bezoeken in museum Hilversum.

Je kan de slaapkamer van 11.00 tot 17.00 bezoeken, van 16 november tot 6 december. Het grote bed valt het meest op, waar Sinterklaas dan in ligt wanneer er veel kinderen binnen zijn. Ook hangt er een korte fototentoonstelling op de muur die te maken hebben met het Sinterklaasfeest. Op een van de foto’s staan bijvoorbeeld kinderen lachend cadeautjes uit te pakken en bij een andere foto zie je Sinterklaas arriveren met de stoomboot. Er zitten werken in van onder meer Hilversummer Jacques Stevens en Paul Huf.

“Normaal hebben we hier het ontvangst en de intocht van Zwarte Piet en Sinterklaas en dan ontvangen we hem hier op het bordes, maar dat kan nu allemaal niet, dus we hebben het maar zo gedaan. Je merkt wel dat kinderen hier ontzettend gefascineerd zijn door alles, op het bureau kunnen ze ook tekeningen maken voor de Sint. Ik geloof dat er wel meer dan 500 tekeningen zijn ontvangen, het is dan binnen ook heel erg druk. Wij bewaren de tekeningen en daar wordt een selectie van gemaakt, uiteindelijk wordt ook weer een selectie gemaakt van de 5 kinderen die een tekening hebben gemaakt die op 1 december met de Sint op de foto mogen”, aldus Liane de Bruijne (57), operationeel manager van het museum.

Ook scholen kunnen reserveren om zo met de klas de slaapkamer te bezoeken. In het midden van de kamer is er een bureau met blaadjes waar kinderen tekeningen op. De meeste kinderen die daar komen maken dat ook speciaal voor Sinterklaas. De tekening geven ze dan af bij iemand en die stopt ze dan in de brievenbus van het museum. Kinderen kunnen ook een vlaggetje maken. Door de kamer hangen er namelijk allemaal vlaggetjes die door de kinderen zijn gemaakt, hun namen staan erop en de vlaggen zijn allemaal versierd.

Natasja Jansen (53) vindt het heel goed dat het museum dit heeft georganiseerd: “Mijn jongste dochter, Marijke, vindt dit vooral heel leuk, ze verheugt zich er dan ook op om volgende week de slaapkamer van de Sint te bezoeken. We hebben immers samen de kamer wel van buitenaf gezien, maar ze wilt het het liefst van binnen zien natuurlijk. Ze is ook zeker van plan om een tekening te maken voor Sinterklaas. Ze gaat samen met haar klas, de juf en de meester van haar klas op de basisschool.”

Eindredacteur: Robin Zweep

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *