Campagne tegen huftergedrag in het verkeer van start

Campagne tegen huftergedrag in het verkeer van start

Een bord om aan te geven waar rustig dient te worden gereden. Tijdens de campagne tegen "huftergedrag".

De gemeente Hilversum is op 16 november officieel een campagne gestart tegen “huftergedrag” in het verkeer. Inwoners ervaren overmatig overlast van bestuurders die te hard of met teveel lawaai door de wijk rijden. De verkeersveiligheid zou door dit initiatief moeten worden verbeterd, aldus wethouder Annette Wolthers (D66).

De campagne bestaat uit posters met teksten erop zoals: “Vaart minderen. Denk aan de kinderen!” en de hashtag #wewonenhierallemaal. Er zijn door de stad “Rustig aan!” rijstroken aangebracht waar extra wordt gehandhaafd door de politie. De gemeente Hilversum en politie Gooi en Vechtstreek willen weggebruikers en automobilisten bewust maken van ‘normaal rijgedrag’. Wolthers (D66) zegt: “Op de wegen waar de borden zijn geplaatst wordt overlast veroorzaakt bij omwonenden. Het is van belang dat mensen hier aandacht aan besteden en rekening zullen houden met anderen. Veiligheid in het verkeer is voor iedereen belangrijk.” Het gaat hier om de Bosdrift, de Lorentzweg, de Professor Kochstraat, de Utrechtseweg, de bocht bij Naarderstraat/Melkpad en de Loosdrechtseweg.

Inwoner Saskia de Noort (57) geeft aan dat zij geen last ervaart van het verkeer: “Zowel in de auto als op de fiets voel ik mij meer dan veilig. De campagne is van mij niet nodig.” Een voorbijganger in een BMW, Henk Boer (35), is het eens met het initiatief. “Ik vind het goed. Hier op de Utrechtseweg is het, volgens mij, het hardst nodig. Zo’n lange rechte weg zonder drempels nodigt uit om net even wat harder te gaan rijden.” 

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *