Opnames ‘Wasmeer Masked Singer’

Opnames ‘Wasmeer Masked Singer’

Foto: Coen de Valk

Nadat de onderlinge wedstrijdjes en trainingen voor de jeugd afgelopen zijn, liggen de velden van HSV Wasmeer er eenzaam bij. Ook de kantine lijkt van een afstandje uitgestorven te zijn. Niets is echter minder waar, binnen staan namelijk de opnames van ‘Wasmeer Masked Singer’ op het programma.

In de kantine van HSV Wasmeer zit de sfeer er al snel goed in. De discolampen staan aan, het podium is versierd met kerstbomen, de kostuums zijn gereed voor gebruik en in het midden van de kantine staat de apparatuur ook al klaar. Dat de organisatie alles zeer goed geheim heeft weten te houden, wordt direct duidelijk. “Het is zo mooi dat iedereen elkaar hier nu tegenkomt en verbaasd om zich heen kijkt. Ze wisten namelijk echt niet van elkaar dat ze mee zouden doen”, vertelt Gerwin Bottenheft (47), de eventmanager van HSV Wasmeer die vanavond dienst doet als regisseur. Hij heeft zichzelf het beste plekje gegeven. Schuin onder het karaokescherm zit hij achter zijn laptop en bedient zijn telefoon, die vanavond als camera dient, om zo alles in goede banen te leiden.

Als alle deelnemers aanwezig zijn, kleden ze zich om in de bestuurskamer, die speciaal voor deze gelegenheid is omgetoverd tot kleedkamer. Bij het ruiken van het minste of geringste onraad loopt er af en toe nog iemand van de organisatie naar buiten, om zo goed in de gaten te houden dat er toch niet stiekem een pottekijker op het terrein rondloopt.

Zodra iedereen omgekleed is en voorzien van een lekker drankje, is het tijd voor de opnames. Gezellig dansend op de muziek hebben alle deelnemers het enorm naar hun zin. Tot het moment dat ze zelf aan de beurt zijn om te zingen. Dan komen toch de zenuwen naar voren, de een neemt nog snel een slokje water en de ander moet nog even snel naar de wc toe. “Ik ben wel erg zenuwachtig, dit is namelijk niet iets wat ik normaal zou doen. Maar het is gewoon fantastisch om mee te doen, juist omdat het totaal uit mijn comfortzone is. Zoiets doe je misschien maar een keer”, zo geeft ‘De Nar’ aan. De diversiteit van de deelnemers is duidelijk zichtbaar in de nummers. Deze variëren van ‘de liefdeskapitein’ van K3 tot ‘Love me tender’ van Elvis Presley.

Als de opnames er dan eindelijk op zitten, komen veel bezwete hoofden onder de maskers vandaan, in de verder ijskoude kantine. Wanneer de zangers tot rust komen met een drankje en een hapje en de camera uitstaat, durven de organisatoren het ook aan om een liedje te zingen. “Ik had niet gedacht dat het tot zo laat zou duren”, geeft Bottenheft toe, maar door de goede zorgen van de organisatie, die elk leeg glas snel bijvult en regelmatig met hapjes door de zaal heen loopt, hoor je hier niemand over klagen.

“Het is een zeer succesvolle avond geweest, ik denk daarom dat we het volgend jaar ook zeker gaan herhalen”, zo sluit Bottenheft de avond af.

(Eindredactie: Pien van de Ven)

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *