Music around the fireplace gaat door online

Music around the fireplace gaat door online

Music around the fireplace vanaf de bank foto door: Jester van Schuylenburch

Buiten is de temperatuur richting de nul aan het dalen. Dit terwijl het de laatste donderdag van de maand is en je, zonder het virus, zou kunnen komen opwarmen bij Music around the fireplace in de stookplaats. Op dit moment is de oude loods helaas gesloten voor dit soort grote evenementen. Hierdoor is het evenement online. Zo kan de luisteraar toch nog een beetje opwarmen bij “the fireplace” en luisteren naar muzikanten onder het genot van een zelf gekocht speciaalbiertje.

Het evenement begint met zomerse beelden van Werf35 en de stookplaats vanaf buiten. Hierna trekken de beelden de kijker als het ware naar binnen. Voor de bakstenen muur staat een grote lamp met het logo van Music around the fireplace in de onscherpte zien we Robin Yzerman gitaar spelen. Vervolgens worden we de avonduren ingeleid met een speels, draaiend camerabeeld. We worden online welkom geheten en het eerste nummer breekt de stilte in je eigen woonkamer.

Doordat de video party online is, is je aandacht volledig bij de muziek. Het evenement mist alleen de sfeer van de stookplaats. De muziek klinkt toch minder enthousiast via een tv-speaker. Desalniettemin geeft deze video party toch het gevoel dat alles normaal is, even geen corona of thuiswerken, maar ouderwets naar muziek luisteren. Ook de reacties leven heel erg op onder het YouTube filmpje. Zo schrijft JamediaKME “Heerlijk, het regent buiten, binnen brandt de Fireplace” in de reacties.

Marjolein de Swart (32), een van de organisatoren van Music around the fireplace, vertelt dat binnen de richtlijnen van het RIVM, de organisatie op zoek is naar creatieve oplossingen om het evenement toch door te laten gaan, zoals met bijvoorbeeld de onlinevideo party. “Zo hebben onze kijkers alsnog een veilig en onbezorgd avondje uit”, aldus de Swart.

De Swart gaat verder: “Afgelopen jaar hadden we ook edities met een klein aantal mensen, toen dat mocht. Hopelijk mag er binnenkort weer iets meer.”

De video party is online terug te kijken op het YouTubekanaal van Music around the fireplace. In December is Music around the fireplace op woensdag 30 december te bekijken, online of offline.

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *