Doe een wens bij De Wensboom in de kwekerij

Doe een wens bij De Wensboom in de kwekerij

Tot en met 24 december kun je bij de wensboom in De Kwekerij aan het stationsplein van Hilversum een wens ophangen, in ruil voor een kleine donatie aan de voedselbank Gooi en Vechtstreek. Twintig enthousiaste leerlingen van basisschool De Avonturijn hebben de wensboom officieel geopend.

Om kwart over tien komen de leerlingen van basisschool De Avonturijn binnenlopen. Ze hebben hun wensen al bedacht en schrijven ze op duurzame kerstornamenten. Een leerling schrijft: Mijn wens voor 2021 is dat iedereen op de wereld eten en drinken kan hebben. Een andere leerling schrijft “Ik wens dat er overal op aarde vrede is.” David (21), eigenaar van koffiezaak Stek, deelt warme chocolademelk uit aan de kinderen. Het is een koude ochtend. De kinderen worden erg druk van de chocolademelk. Ik heb zelf nog geen wens opgehangen in de boom, maar dat ga ik zeker nog doen! De drinkbekers zijn van bamboe gemaakt, wat goed te recyclen is, aldus David. De kerstboom komt er steeds gezelliger uit te zien, nadat steeds meer leerlingen hun wensen in de boom hangen.

De kerstboom is neergezet door de gemeente. De kerstornamenten zijn gemaakt van afval. Oude melkpakken zijn verpulverd waarna er een nieuw materiaal van is gemaakt. Je moet het zien als hergebruikt karton, gemaakt door het bedrijf Regeneration Design, wat goed past bij het imago wat zij willen neerzetten, aldus David.” Naast het bezoek aan de wensboom heeft De Avonturijn een inzamelingsactie opgezet om voedsel te verzamelen voor de voedselbank. Steeds meer kinderen lopen het VVV-kantoor binnen, waar zij hun kerstornament komen ophalen om een wens op te hangen in de wensboom. “We vinden het een goede actie en zijn blij dat we zo iets kunnen doen voor het goede doel”, vertelt een enthousiaste bezoeker.

Projectmanager van de wensboom, en Hilversum marketing, Thessa Meershoek (32) vertelt: “2020 is voor iedereen best wel een vervelend jaar geweest. Wij doen de citymarketing voor Hilversum en zitten achter Live Hilversum. Wij hebben een campagne opgezet namelijk winters Hilversum om toch nog iets te kunnen organiseren in deze tijd. Een van die activiteiten is de wensboom. Wij roepen alle Hilversummers op om voor 2021 een wens te doen. We hebben allemaal wel wat te wensen voor het nieuwe jaar. Wie weet komt het wel uit. Wij vragen de mensen om een kleine donatie te doen aan de voedselbank, normaal organiseren wij niks. Dit jaar is eigenlijk een uitzondering voor ons nu we wel dingen organiseren. Normaal gesproken doen wij de citymarketing waar wij een campagne overheen gooien, aldus de projectmanager.”

De voedselbanken hebben het nu met corona een stuk zwaarder vertelt Meershoek: “Veel mensen hebben zich aangemeld. Supermarkten draaiden zo goed dat ze weinig voedsel overhielden. Normaal gesproken blijft er meer voedsel over voor de voedselbanken. Daarnaast hebben meer mensen zich dit jaar aangemeld bij de voedselbank, omdat mensen hun baan hadden verloren. Daarom vonden wij het passend om de wensboom daaraan te verbinden. 2020 is een bijzonder slecht jaar geweest voor veel mensen in Nederland. Met dit initiatief kan er toch nog iets worden georganiseerd”, aldus Meershoek.

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *