Lange rijen voor de winkels in Hilversum na aankondiging lockdown

Lange rijen voor de winkels in Hilversum na aankondiging lockdown

Vanochtend lekte het nieuws uit dat alle niet-essentiële winkels tot 19 januari dichtgaan. Als gevolg daarvan besloten veel mensen om nog snel even naar het centrum te gaan om kerstinkopen te doen, er ontstonden lange rijen voor de winkels.

Adinda (49), medewerker van schoenenwinkel Manfield vertelt: “Ik vond het opvallend, het was heel erg druk in de winkel. Mensen willen toch nog even snel inkopen doen. Er zijn vandaag bijvoorbeeld veel pantoffels verkocht voor onder de kerstboom. Je merkt aan de mensen dat zij het vervelend vinden dat we dicht gaan. Het komt best rauw op ons dak, ik vind het niet leuk. Ik baal ervan dat ik straks weer thuis zit, en hoop dat het snel voorbij is. Naar mijn mening had het kabinet al veel eerder moeten ingrijpen met strengere maatregelen, dan was dit nu misschien niet nodig geweest.”

Ook bij Game Mania is het druk. Medewerker Akeo Kuipers (23) vertelt: “Ik had het nieuws gelezen en verwachtte al dat het druk zou worden in de winkel. Iedereen probeert nu nog snel zijn kerstinkopen te doen. Klanten komen massaal naar binnen lopen en houden zich niet aan de coronaregels, dat is erg vervelend. We hebben het gewoon te druk om tegen mensen te zeggen dat ze buiten moeten wachten. Er komen ook veel mensen langs die nog een bestelling hadden gereserveerd en die nu komen afhalen. Door de drukte kunnen wij nu geen cadeautjes inpakken en moeten mensen deze zelf inpakken.

Wij maken ons niet erg druk om het voortbestaan van de winkel. Veruit de meeste jongeren spelen games, dus daar is altijd vraag naar. Daarnaast kunnen mensen hun aankopen online doen, het loopt nog goed. Voor ons is het daarom ook geen groot probleem, maar voor mij persoonlijk is het wel erg vervelend als we dicht gaan. Ik kan dan niet werken. Medewerkers met een vast contract krijgen doorbetaald. Ik heb helaas een nul uren contract en krijg dan niet doorbetaald. Dat is super vervelend natuurlijk, maar hetzelfde geldt ook voor heel veel andere winkelmedewerkers.” Door de drukte blijven sommige winkels vanavond langer geopend. Volgens een BOA ontstond de drukte in het centrum rond klokslag 13:00 uur, en het drukst was het rond half drie. Vanavond om 19:00 uur worden de maatregelen aangekondigd.

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *