Online Top2000 Café

Online Top2000 Café

Dit jaar is het Top 2000 Café niet beschikbaar voor fysiek publiek, NPO Radio 2 bedacht er oplossingen voor. In de ‘persconferentie’ van NPO Radio 2 op 23 november 2020, lieten Jeroen Kijk in de Vegte en Jan-Willem Roodbeen al weten dat de stemmers op de Top 2000 kans maken op een thuispakket. En kort voor de bekendmaking van de lockdown liet NPO Radio 2 weten dat het publiek er dit jaar niet fysiek bij kan zijn. Peter de Vries (48) vertelt dat er allerlei oplossingen zijn om het café alsnog zo leuk mogelijk te maken voor kijkers en luisteraars. “Mensen kunnen straks virtueel in het Top 2000 Café komen.”

In de nacht van 24 op 25 december om 00:00 uur gaat de Top 2000 van start. En natuurlijk gaat het allemaal even wat anders dan bij voorgaande jaren. Er mag dit jaar geen fysiek publiek aanwezig zijn in het café. In voorgaande jaren stonden er rijen van mensen voor het gebouw van Beeld en Geluid om een stap te zetten in het Top 2000 Café, dit jaar zal dat er heel anders uit zien. Daarvoor is een oplossing bedacht door NPO Radio 2, mensen kunnen via een online aanwezig’ zijn in het café. Er hangen zo’n twintig schermen in het café waar verschillende huiskamers op kunnen verschijnen. Daarnaast is er nog een heel groot scherm waar meerdere luisteraars naast elkaar op komen te staan. Zo ontstaat er toch nog publiek in het Top 2000 Café.

Dit jaar begint de Top 2000 eerder dan andere jaren. Vorig jaar startte de Top 2000 nog om acht uur ’s ochtends, maar dit jaar voor het eerst om middernacht. “Normaal gesproken begonnen we ’s ochtend om acht uur. In januari dit jaar werd ik de baas van NPO Radio 2 en dus ook van de Top 2000. En toen heb ik meteen gezegd dat we dit jaar eerder gingen beginnen. Ik moest dan altijd echt ontiegelijk vroeg m’n bed uit om op tijd te kunnen luisteren naar de start van de Top 2000. Dat vond ik gewoon heel raar, ik vond het veel logischer om op middernacht te beginnen. Kerstavond is afgelopen, het wordt Eerste Kerstdag, hoe leuk is het dat de Top2000 dan meteen begint?”, zegt De Vries. De Vries is ook niet van plan om dat de komende jaren te veranderen. “Ik ben hier niet gekomen om voor één jaar zendermanager te zijn, dus ik ga ervanuit dat dit nog wel een tijdje blijft zoals het is.”

De dag vóórdat de Top 2000 van start gaat, 24 december, vinden er nog een hoop voorbereidingen in het café plaats. “Het Top 2000 Café wordt nu alleen maar bevolkt door mensen, zo weinig mogelijk overigens, die echt bezig zijn met opbouwen en de laatste tests. Dus mensen van de regie, mensen van het decor en medewerkers voor alle kabeltjes. De laatste puntjes worden op de i gezet”, aldus De Vries in de ochtend van 24 december. Vanaf 25 december zijn de dj’s van NPO Radio 2 te vinden in het café en zullen er tot en met Oudejaarsdag allerlei nummers van de Top 2000 worden gedraaid, met als afsluiter Roller Coaster van Dany Vera.

Eindredactie: Lotus Brouwer

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *