Hilversum City Run 2021 nu al afgelast

Hilversum City Run 2021 nu al afgelast

De Hilversum City Run die op 18 april 2021 zou plaatsvinden, gaat niet meer door. Door het vooruitzicht van de pandemie die Nederland in zijn greep houdt, heeft het bestuur van de Hilversum City Run besloten om het evenement niet door te laten gaan. Door de inschatting dat er nog een aantal coronamaatregelen van kracht zal zijn, onder andere de anderhalve meter die alles zouden belemmeren. De organisatie heeft echter wel een alternatief bedacht, met de naam #deleukste gaat het in 2021 virtueel door.

“Het is heel jammer, maar het kan nu eenmaal niet anders. Iedereen was erg emotioneel, waaronder ikzelf ook, over dit besluit. Het is natuurlijk geen makkelijke beslissing om te maken, maar het kon niet anders. We hebben nog gekeken of het evenement later eventueel nog door zou kunnen gaan, maar door de druk op de hardloopagenda in het najaar is er gewoon geen ruimte te vinden om de City Run er nog tussen te proppen. Het is super zuur dat ik twee keer achter elkaar het evenement moet aflasten, maar het is gewoon niet anders. Ik hoop heel erg dat dit de laatste keer is dat ik de Hilversum City Run ooit moet afzeggen”, vertelt Dick Slootbeek, directeur van de Hilversum City Run.

Maar er is een alternatief bedacht, onder de naam #deleukste gaat de Hilversum City Run net als in 2020 ook in 2021 het virtueel organiseren. Van vrijdag 16 april tot en met 19 april kunnen hardlopers in hun eigen omgeving deelnemen aan diverse afstanden. Dit wordt dus nog internationaler dan het al was. Afgelopen jaar deden namelijk zelfs in Amerika de Virtuele City Run gelopen en de organisatie is nog steeds erg enthousiast om de Virtuele City Run in 2021 te houden. Er komt meer informatie van de organisatie over de Virtuele Hilversum City Run begin 2021. 

“Dit is een leuk alternatief en zo wordt het niet volledig afgelast, zoals de meeste evenementen in 2020 en die er gaan komen in 2021. Het wordt nog leuker, nog beter en nog internationaler! Het is heel tof dat mensen in andere landen hier ook aan mee doen en dat de City Run ook tot zo’n internationale gezelschap gaat behoren”, aldus Dick Slootbeek.

Lola de Groot, die volgend jaar voor de achtste keer de Hilversum City Run gaat lopen, vertelt over het alternatief. “Ik vind het erg jammer dat het weer niet echt door kan gaan, de gezelschap mis ik enorm, maar het kan nu niet anders natuurlijk. Dus ondanks de gezelligheid die ontbreekt vind ik het wel een goed alternatief en zo maken ze het in principe wel leuk. Je zit natuurlijk alleen maar thuis in deze coronatijd, vooral nu de sportscholen dicht zijn en we in lockdown moeten, met dit evenement doe je nog wat. Ik heb afgelopen jaar ook de Virtuele City Run gelopen en ik moet zeggen dat ze het leuk hebben gemaakt en ik er oprecht niet over kan klagen. Ik heb er van genoten en dan doe je tenminste nog iets sportiefs in deze tijd. Het zijn gekke tijden en zo maak je er nog wat van, dus petje af voor de organisatie van de virtuele Run.”

Eindredactie: Robin Zweep

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *