Stilte voor de storm

Stilte voor de storm

Foto: Gül Streutker

Met in ons achterhoofd de bestorming op het Capitool houd ik mijn hart vast voor de demonstratie die morgen plaats zal vinden op het Marktplein in Hilversum. Hoewel het rustig begon in Amerika, hebben wij met zijn allen kunnen zien hoe de sfeer drastisch is omgeslagen. Laten wij hopen dat de demonstratie tégen de lockdown niet uit de hand gaat lopen. Niet dat er, hier in Hilversum, een gebouw is wat je aan het Capitool kan tippen. Alhoewel Foodhall Mout en het gemeentehuis dicht in de buurt komen. Dat zijn twee belangrijke plekken voor vele Hilversummers.

Morgen staat er weer een demonstratie op het programma. De gemeente rekent op 500 tot 800 demonstranten. Ik houd mijn hart vast en hoop dat het goed zal gaan. Dat er geen rellen plaats zullen vinden en dat het recht om te demonstreren niet wordt misbruikt. Drie weken geleden, op een normale en rustige zaterdagmiddag, werd het onrustig in de stad. De door de burgemeester Pieter Broertjes, afgelaste demonstratie vond tóch plaats en dat heeft vrijwel elke Hilversummer geweten. Op meerdere plekken in Hilversum stond de politie klaar en werden er demonstranten aangehouden. Dat er een spanning heerst is duidelijk te voelen, iedereen is deze situatie zat, de online lessen, het thuiswerken of het kunnen genieten op een terras. Of je morgen nou mee demonstreert of niet, uiteindelijk zitten wij allemaal in hetzelfde schuitje en moeten wij met zijn allen nog even volhouden.

Laten wij met zijn allen dit nieuwe jaar goed beginnen, want voor je het weet kan er straks weer een beetje meer. Kunnen kinderen weer naar school, ouders weer naar het werk en kunnen jij en ik op het terras genieten van een heerlijk koud drankje. Maar onthoud, dat kan alleen als we met zijn allen ons best blijven doen. Verlies de hoop dus niet!

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *