Nieuwste illegale coronahandel

Nieuwste illegale coronahandel

Sjoerd* (32), in Hilversum beter bekend als de Gooische biertaxi, brengt sinds oktober 2020 tot in de vroege uurtjes drank rond binnen het Gooi. Hij hanteert scherpe prijzen en reist met zijn hybride auto van hot naar her. Aan de eerste maand heeft Sjoerd 200 euro overgehouden. ”Ik hoop de komende tijd te groeien, anders moet ik het allemaal zelf opdrinken!”

Wanneer ben jij op het idee gekomen jezelf om te dopen tot de Gooische biertaxi?

”Ik werkte in de horeca, de zaak ging dicht en mijn contract werd niet verlengd. Dit idee speelde al jaren in mijn hoofd, het is er helaas nooit eerder van gekomen door een gebrek aan tijd. Sinds de zomer ben ik werkloos en heb ik alle tijd, toen ben ik eindelijk begonnen als de Gooische biertaxi.”

En wat houdt dat precies in, het zijn van een biertaxi?

”Ik breng simpelweg drankjes rond, maar doe dit stiekem. Na acht uur mag je natuurlijk geen alcohol verkopen, ook heb je voor de verkoop van sterke drank eigenlijk een vergunning nodig. Omdat de regels er nog maar net zijn is het nog een beetje grijs gebied, het gaat ook niet om tienduizenden euro’s, dus echt snel opvallen zal het niet.”

Verkoop jij drank aan minderjarigen?

”Tijdens de twaalf jaar die ik in de horeca gewerkt heb, heb ik altijd geleerd om legitimatie te vragen. Dit doe ik nog steeds, want zin in echt gezeik heb ik niet.”

Zie jij de Gooische biertaxi als jouw toekomst?

”Daar streef ik wel naar, het is enorm leuk, je maakt mensen enorm blij. Als de nieuwe verordening wordt opgeheven wil ik een vergunning aanvragen en een website maken. Ik houd mijn uren nog niet bij, omdat ik mijn werk nog zie als hobby. Wanneer de winst groter wordt en ik mijzelf uit kan betalen, zal ik mijn uren bij gaan houden. In de maand okto

ber heb ik veel kosten gemaakt, het opstarten van mijn onderneming kostte 1950 euro, de winst was 200 euro. Ik hoop de komende tijd te groeien, anders moet ik het allemaal zelf opdrinken!”

Hoe blijf jij je onderscheiden van bijvoorbeeld vodkaboy?

”Ik heb enorm scherpe prijzen en ben er bijna altijd binnen tien minuten. Daarnaast heb ik speciale prijzen en speel bijvoorbeeld in op blackfriday en kerst! Ik heb achter in mijn auto enorme koelboxen, hierdoor lever ik uitsluitend koude drank. Scherpe deals kan ik leveren omdat ik altijd het internet in de gaten houd voor aanbiedingen, Verder rijd ik een hybride auto, dit scheelt uiteindelijk in de benzinekosten.”

Voel jij je verantwoordelijk voor ongevallen die ontstaan na het drinken van de door jou geleverde drank?

”Nee, je probeert natuurlijk zo veel mogelijk te verkopen. Achter de bar kan je gasten in de gaten houden. Als koerier kan dat niet en dus heeft het geen zin om hier avonden over in te zitten.”

Eindredactie: Kaia Stafford

*Achternaam is bekend bij de redact

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *