Winkelcentrum Riebeeckgalerij krijgt renovatie

Winkelcentrum Riebeeckgalerij krijgt renovatie

Het welbekende winkelcentrum Riebeeckgalerij in Hilversum-Oost krijgt een renovatie, er is al een promotieplan opgesteld. Veel mensen zien het winkelcentrum vaak als ‘het vergeten kindje’ van Hilversum, door zijn troosteloze uitstraling. Buurtbewoners verlangen al een lange tijd naar een vernieuwde en moderne winkelcentrum. Daardoor steken meerdere organisaties en ondernemers de koppen bij elkaar.  

Bun Holding B.V., eigenaar van het winkelcentrum Riebeeckgalerij, wil ervoor zorgen dat het weer als een mooie, nette winkelcentrum eruit gaat zien. Samen met een projectleider, Versa Welzijn en met mensen van het buurthuis ‘Ons Huis’ gaan ze aan de slag, er is nog een lange weg te gaan maar het resultaat is veelbelovend. Thomas Boon (29) is de projectleider bij Bun, hij vindt dat er veel nog gedaan moet worden, maar ziet licht aan het einde van de tunnel. “We gaan niet alleen voor de korte termijn, maar ook voor de lange termijn. We willen op korte termijn het volgende bereiken: Mensen vermaken, sfeer maken, het verblijfsklimaat herstellen, etcetera. En op de lange termijn willen we het volgende bereiken: De uitstraling moet verbeterd worden, de omzet moet verhoogd worden en we willen nieuwe ondernemers trekken”, aldus Thomas Boon.

In de wijk Van Riebeeckkwartier zelf gebeurt er al veel op het gebied van renovatie en verbouwing. In Anna’s Hoeve wordt er hard gewerkt aan nieuwe woningen en in Monnikenberg wordt het nieuwe ziekenhuis gebouwd. In het Van Riebeeckkwartier ligt er dus veel in het vooruitzicht wat betreft het (ver)bouwen en renoveren. De vele verbouwingen zijn ook een reden dat het winkelcentrum niet wil achterblijven. Boon heeft ook groen licht gekregen van de Hilversumse gemeente en ze spreken er volgens hem zeer positief over. Zo vertelt Boon: “Het ziet hun zelfs zitten om samen te werken met ons om het winkelcentrum op te knappen.” 

Joost Kreyns (47), een buurtbewoner van het Van Riebeeckkwartier die bijna elke dag het winkelcentrum bezoekt, vertelt zijn mening over het plan van de opknapbeurt: “Ik vind dit echt fantastisch, ik spreek niet alleen voor mezelf maar voor iedereen die naar het winkelcentrum komt, dat denk ik echt. Hoe het er nu uitziet is gewoon ronduit armoedig en het kan echt een opknapbeurt gebruiken. Ik kom hier inmiddels al zo pakweg zestien jaar en het ziet er nog steeds hetzelfde uit als toen ik hier voor het eerst kwam. Er zijn ook meerdere pogingen gedaan om het enthousiasme en de levendigheid terug te brengen in het winkelcentrum, maar er was nooit iets van gekomen, tot nu toe dus.”

Bun Holding B.V. is een familiebedrijf dat in mei 2020 het winkelcentrum heeft gekocht. Het bedrijf heeft al een paar dingen opgeknapt in het winkelcentrum, zodat het vrolijker en aantrekkelijker is voor bezoekers wanneer ze er zijn. Maar het in 1961 gebouwde winkelcentrum is al erg oud en nog toe aan een grondige opknapbeurt. Zo ziet alles er verouderd uit en door de leegte die er nu is ziet het er behoorlijk grijs uit volgens buurtbewoners.

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *